Hrvatska
ALPE ADRIA KUP: Dva gostovanja - 3340 km

ALPE ADRIA KUP: Dva gostovanja - 3340 km

Autor: Duje Jurić

Rajković zadovoljan skupinom.

Prošlogodišnji finalist Alpe Adria kupa košarkaški klub Adria Oil Škrljevo i ove će sezone igrati ovo europsko natjecanje koje okuplja ekipe iz sedam zemalja. Nakon odlaska Cedevite iz domaćih voda, ispada da će jedina dva kluba iz Hrvatske koja će igrati neko europsko natjecanje biti Zeleni sa Škrljeva i Vrijednosnice Osijek. 

Na izvlačenju u Beču Škrljevčani i Osječani saznali su svoje protivnike. Adria Oil Škrljevo igrati će u grupi A s austrijskim BK Dukes iz Beča s kojim su igrali u prošloj sezoni, dok će se s GTK Gliwice iz Poljske i BK JIP Pardubicama iz Češke sastati prvi put. Adria Oil Škrljevo nije imao sreće po pitanju blizine protivnika jer udaljenost do Gliwica je 880 kilometara, a do Pardubica 790. 

Trener košarkaša Škrljeva Damir Rajković zadovoljan je sastavom grupe A. "Dobili smo protivnike po mjeri, koji su jači nego lanjski protivnici. Ovo su atraktivni protivnici i očekujem dobre igre i rezultate. Mali je problem udaljenost, posebno do Poljske i grada Gliwice, ali raduje da ćemo se ogledati s poljskim predstavnikom", kaže Rajković. Drugi hrvatski predstavnik Vrijednosnice Osijek igra u grupi D, a protivnici su im predstavnici Austrije, Češke i Slovačke.

U Beču su dogovoreni termini odigravanja utakmica, pa će za razliku od prošle godine, Škrljevo prve dvije utakmice igrati u gostima, a sve bi se utakmice trebale odigrati do polovice prosinca.

Raspored odigravanja grupe A:

08.10. 19,00 GTK Gliwice – Adria Oil Škrljevo

30.10. 18,00 BK Dukes – Adria Oil Škrljevo

06.11. 18,00 Adria Oil Škrljevo – BK Dukes

20.11. 18,00 Adria Oil Škrljevo – GTK Gliwice

03.12. 18,00 BK JIP Pardubice – Adria Oil Škrljevo

17.02. 18,00 Adria Oil Škrljevo – BK JIP Pardubice