Europa i Svijet
Anadolu Efes dovodi hrvatskog centra?

Anadolu Efes dovodi hrvatskog centra?

Autor: Teo Cilar Photo: Basketball.hr - Zvonko Kucelin

Navodno je sve dogovoreno, samo se čeka potpis ugovora!

Od izvora bliskih našem portalu saznajemo kako bi hrvatski centar Ante Žižić (25, 211 cm) trebao potpisati ugovor s prvacima Eurolige Anadolu Efesom. Žižić iza kojeg je odlična sezona u Maccabiju iz Tel Aviva u kojoj je bio na prosjecima od 12.2 poena i 5 skokova u Euroligi trebao bi biti jedno od glavnih pojačanja turskog sastava.

Trener Ergin Ataman planira osvježiti momčad Anadolu Efesa i promjeniti nekoliko igrača. Ono što je sigurno je to da iz kluba odlaze Filip Petrušev i Krunoslav Simon. MVP ABA lige iz prošle sezone Petrušev se nije snašao u turskom sastavu, a da nije zadovoljan njegovim igrama, trener Ataman je već nekoliko puta komentirao javno. Simon je s druge strane na zalasku svoje fantastične karijere koju je zaključio s dvije uzastopne titule Eurolige i polako razmišlja o igračkoj mirovini, a vjerojatno će zaigrati iduće sezone za neki od zagrebačkih klubova. 

Opciju odlaska u ugovoru ima i Vasilije Micić, ali to će se desiti samo ako dođe neka dobra ponuda iz NBA kluba. Moguće je da klub napuste i Chris Singleton te Bryan Dunston, ali i Adrien Moerman te James Anderson. Ugovor ističe i Shaneu Larkinu, ali on bi gotovo sigurno trebao ostati.

Uz Žižića, u klubu su blizu dogovora s Willom Clyburnom te Joshom Nebom iza kojeg je vrlo dobra prva Euroligaška sezona u Žalgirisu. Spomenimo i to kako je Žižić završio sezonu s Maccabijem. Njih su u polufinalu prvenstva Izraela šokirali bivši zadarski centar Chinanu Onuaku i njegova Bnei Herzlya.