Hrvatska
Andrija Stipanović: Imamo najkvelitetniju ekipu i velike šanse da osvojimo Kup

Andrija Stipanović: Imamo najkvelitetniju ekipu i velike šanse da osvojimo Kup

Autor: KK Cedevita

Bez suzdržavanja.

Od 13. do 16. veljače u Splitu će se održati završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, natjecanja koje je Cedevita osvojila ukupno šest puta, s tim da je u nizu Kup osvojila u pet proteklih sezona.

Prvog dana Final Eight turnira (srijeda) igrat će se četiri utakmice. U 13:00h susret će se Cibona i Adria Oil Škrljevo, u 15:30h Zadar i Bosco, u 20:30h Split i Gorica, a momčad Slavena Rimca u 18:00h igrat će protiv Zaboka.

"Sigurno je da smo ušli u jednu fazu gdje je svaka utakmica i svaka pobjeda bitna. Sad očekujemo Kup, gdje imamo velika očekivanja. Branimo trofeje od prijašnjih godina. Sigurno ćemo svakoj ekipi, a prije svega Zaboku u prvoj utakmici, biti veliki motiv. Mi moramo biti spremni na čvrstu i brzu igru i ekipu koja je malo drugačija od onih protiv kojih smo dosad igrali. Mislim da nam neće biti lako, ali isto tako mislim da imamo kvalitetu da odigramo dobre utakmice. Idemo jednu po jednu i vidjet ćemo što će nam to donijeti", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Zabok je protiv Cedevite igrao u HT Premijer ligi, no u tim utakmicama Cedevita je nastupila sa sastavom koji igra nacionalno prvenstvo.

"Mislim da nas svaka ekipa gleda iz tjedna u tjedan. Bit će možda malo drugačije, s obzirom da smo u većini susreta dosad igrali s našom ekipom koja je igrala hrvatsko prvenstvo, ali i nama će biti neka adaptacija jer ipak je to malo drugačija igra, puno brža, s puno više šuteva, možda čak i manje postavljena u odnosu na neke ekipe s kojima smo igrali."

U Splitu se očekuje dobra atmosfera.

"Mislim da će biti dobro popunjena dvorana u svim utakmicama. Iskreno se nadam da će to biti jedan spektakl i neka pobijedi najbolji", dodao je Rimac.

Kapetan Andrija Stipanović bez suzdržavanja je istaknuo ambicije Cedevite, ali poziva i na oprez: "Mislim da imamo najkvalitetniju ekipu i mislim da, ako budemo pravi, imamo velike šanse da osvojimo. Iako, Kup je uvijek zeznuto natjecanje. Svatko ima loš dan, ali nadam se da nam je utakmica protiv FMP-a neko upozorenje da ne možemo igrati opušteno.  Idemo korak po korak. Prvo je utakmica protiv Zaboka i misli su nam usmjerene prema tome. Nadam se da ćemo odigrati što bolje, ući što jače od prve minute i onda korak po korak. Nadam se da ćemo osvojiti Kup i nastaviti niz."

Splitska publika dobro poznaje i voli košarku.

"Split je jedan sportski grad. Sigurno će biti publike i bit će dobra atmosfera. Blizu je Zadra, tako da će vjerojatno doći dosta i Zadrana. Vjerujem da će to stvarno biti festival košarke i bit će gušt igrati. Nadam se da ćemo sretno završiti", rekao je na kraju centar Cedevite.

Cedevita će protiv Zaboka nastupiti bez Marka Banića, a na put za Split ide u utorak ujutro.