Hrvatska
Ante Gospić se vratio u Sonik

Ante Gospić se vratio u Sonik

Debitira u ponedjeljak

Košarkaški klub Sonik Puntamika pojačao je svoje redove povratkom iskusnog Ante Gospića koji se nakon nekoliko mjeseci izbivanja vratio u svlačionicu „Zelenih“. Iskusni Zadranin i prošle je sezone nosio dres Puntamike te je za nešto više od 25 minuta koliko je prosječno provodio na parketu s 11.3 poena, 4.7 skokova i 1.4 asistencije po susretu pomogao momčadi iz Jazina izjednačiti najbolji rezultat u povijesti i osvojiti peto mjesto na ljestvici hrvatskog prvenstva.Iskusni visoki igrač se nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja zaputio prema SAD-u gdje je pohađao sveučilište Flagler na kojem je ostao do 2013. godine nakon čega je potpisao za španjolski Cocinas. Put ga je preko danskog Horsensa i Zaboka doveo do Cibone gdje se, uz kraću pauzu tijekom koje je igrao za njemački Rhein Stars Koeln, zadržao tri sezone.

Uslijedila je epizoda u bukureštanskoj Steaui, da bi se u hrvatsku košarku vratio u dresu Vrijednosnica Osijek gdje je u sezoni 2018./19. bio na prosjecima od 16.6 koševa i 5.9 uhvaćenih lopti. Visoki Zadranin pretprošlu sezonu je proveo u redovima Škrljeva i Gorice, da bi se nakon kraćeg boravka u islandskom RK Reykaviku krajem prošle godine vratio u Puntamiku, čiji je dres nosio i u omladinskim kategorijama. 

Gospić je najbolju utakmicu u redovima Sonika odigrao u posljednjem kolu osnovnog dijela hrvatskog prvenstva kada je koš Šibenke zatrpao s 36 poena, čemu je dodao i pet uhvaćenih lopti.

Gospić bi u redovima Kuliševe družine trebao debitirati u ponedjeljak kada Sonik Puntamika u 12. kolu HT Premijer lige ugošćuje Vrijednosnice Osijek, a ugovor je potpisan do kraja sezone.