Hrvatska
Ante Nazor: „U finalu se igra i bez noge!“

Ante Nazor: „U finalu se igra i bez noge!“

Autor: Paulo Sarić

Zdovc odradio posao pred manje od tisuću gledatelja.

Nije bilo ništa od iznenađenja u finalu Kupa „Krešimir Ćosić“. Cibona se ispuhala u jučerašnjem susretu protiv Zadra kojeg je svladala zahvaljujući izvrsnoj pripremi utakmice i još boljoj realizaciji trenerovih zamisli na parketu, no momčadi iz Savske nije ostalo dovoljno energije da danas ozbiljnije priprijeti „mlađem bratu“ i novom suverenu hrvatske košarke. Cedevita je na kraju slavila rezultatom 86-74 i došla do svog petog uzastopnog kup-trofeja.

- Bila nam je ovo treća utakmica u tri dana. Dali smo sve od sebe. Imali smo svoje prilike i deset poena prednosti, no na kraju smo izgubili. Cedevita se pokazala kao bolja momčad od nas i ovom im prilikom želim čestitati na trofeju – rekao je mladi Karlo Uljarević nakon utakmice i dodao - možda su imali prednost u odnosu na nas u vidu dana odmora, no to nam nije alibi.

Realan je pogled na utakmicu imao i jedan od junaka jučerašnjeg iznenađenja trener Cibone Ante Nazor.

- Čestitam stručnom stožeru, igračima i upravi Cedevite. Bili su zreliji od nas. Treća utakmica u tri dana je vjerojatno ostavila traga, no u finalu se ne razmišlja o tome. Tu se igra bez noge. Nismo imali odgovor na njihovu agresivnu obranu i sama činjenica da imamo po 15 izgubljenih lopti i asistencija dovoljno govori. Primali smo loptu na pozicijama gdje nismo navikli. Nedostajalo nam je laganih poena. No, ja sam ponosan na svoje dečke. Od igre do ponašanja tijekom turnira – nemam zamjerki – kazao je splitski strateg na klupi zagrebačkog sastava.

Cibona je večeras nadskakala protivnika, no čak joj ni 14 uhvaćenih lopti više nije bilo dovoljno za novo iznenađenje.

- Igrali smo na tu kartu jer su nam trebali laki poeni. Tražili smo i koju kontru više, no nažalost nismo uspjeli. Kada smo imali plus deset mogli smo pametnije odigrati. Na kraju to izgleda uvjerljiv poraz, no nedostajalo nam je jako malo – smatra Nazor i dodaje - nekada u finalima adrenalin zavara, no tijelo se ne može toliko prevariti.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ponajbolji igrač polufinala protiv Zaboka Filip Krušlin večeras je bio ponešto rezerviraniji, no njegov je doprinos za 30 minuta na parketu bio od velike pomoći Cedeviti koja je došla do petog uzastopnog trofeja pobjednika Kupa „Krešimir Ćosić“.

- Došli smo u prilično teškom stanju te smo se na zadnjim treninzima pokušali osvježiti. U Zadar smo došli nakon crnogorske turneje, no digli smo se iznad svih problema i pokazali da smo najkvalitetnija ekipa i zasluženo osvojili naslov – izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Njegova je momčad večeras pogodila čak 17 trica uz izvrstan postotak od 51.5 posto što je Vitaminima uvelike olakšalo posao.

- To nas krasi cijele sezone. Cherry je odigrao izvanserijsku utakmicu. Izuzetno nam je bitan igrač i u energetskom i u obrambenom dijelu te je odigrao ključnu ulogu u osvajanju kupa. Cibona se odlučila za određene taktičke varijete koje je on iskoristio. Trenira za ovakve situacije što je i pokazao.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako je osvojio već drugi trofej ove sezone Jurij Zdovc nije bio od prevelikog slavlja. Osvajanje Kupa „Krešimir Ćosić“ od njegove se momčadi podrazumijevalo.

- Čestitam svojim i protivničkim igračima. Moramo biti pošteni i reći da smo imali dobar raspored i dan pauze što je sve imalo utjecaja. Cibona je izbacila Zadar i potrošila se. No, i mi smo u kup ušli nakon gustog rasporeda. Sve do početka susreta nisam znao jesmo li jučer podcijenili Zabok ili smo uistinu toliko umorni. Moje su prve riječi u svlačionici bile da moramo dati i zadnji atom snage ako želimo pobijediti. Oni su taktički dosta riskirali. Jučer su dobili, a danas su izgubili. Obrana je bila dobra. Primili smo desetak laganih poena, a za ostale su se morali mučiti. Pobijedili smo i ispunili očekivanja – mirnim je tonom kazao slovenski stručnjak.

Za razliku od jučerašnje utakmice danas je Luka Žorić bio dobro čuvan te je s 12 koševa i sedam skokova ostvario puno skromniji učinak. Iako nije bio udvajan.

- Ne volim trapiranja jer je to prebacivanje odgovornosti. Preferiram igru jedan na jedan koja stavlja naglasak na osobni karakter igrača. Moraš se potući. Suigrači će ti pomagati, no na igraču je da se pokaže. To smo dosta dobro odradili – kazao je Zdovc i zaključio - nemam nikakvih posebnih emocija. Emocijama je mjesto uoči utakmice. Danas smo napravili ono što smo morali!