Hrvatska
Ante Perkušić: Nadam se da ćemo uz dobru atmosferu i pomoć publike vratiti finalnu seriju u Dubovnik

Ante Perkušić: Nadam se da ćemo uz dobru atmosferu i pomoć publike vratiti finalnu seriju u Dubovnik

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Tko će u HT Premije ligu

U srijedu se u dvorani 'Sokolana' u Kaštel Sućurcu, sa početkom u 19:00 sati, igra druga utakmica finalne serije za prvaka Prve lige. Prvi susret je na svom terenu uvjerljivo dobio 'Dubrovnik', čime je omjer pobjeda i poraza u ovosezonskim dvobojima sa 'Ribolom Kaštela' povećao na 4-1. 

U slučaju da 'Gospari' i peti put nadigraju Kaštelane, uslijediti će promocija novog prvaka, ujedno i povratnika u društvo najboljih nakon deset godina. Ako pak igrači Damira Rančića uspiju po drugi put ove sezone svladati momčad zadarskog stručnjaka Ivana Perinčića, nastupajući vikend će u dubrovačkoj dvorani donijeti i treći, završni susret ove finalne serije doigravanja.

 'Ribola' u 'Gospinom polju' nije uspjela prvi finalni dvoboj učiniti rezultatski zanimljivim. Domaći su već u prvoj četvrtini ostvarili veliku i nedostižnu prednost te su bez većih stresova susret uspješno priveli kraju. Nakon što su igračima 'Ribole' posljednje utakmice Lige za prvaka (Osijek, Omiš) ličile na prave 'rovovske bitke' iz kojih su izašli kao pobjednici, ali i u svakom pogledu maksimalno iscrpljeni, ritam od dvije utakmice tjedno zasad se za njih pokazuje prezahtjevnim. S druge strane, Dubrovčani su već davno osigurali startnu jedinicu pa posljednjih mjesec dana praktički nisu imali rezultatski važnih susreta i već su dugo isključivo fokusirani na finalnu seriju.


 Hoće li se u tri dana Rančićeva momčad uspjeti osvježiti i na svom terenu ozbiljnije parirati moćnom protivniku koji je dominirao cijelom prvoligaškom sezonom, zaredavši do poraza doživljenog upravo u Kaštelima čak 23 uzastopne pobjede, vidjet ćemo sutra, a pomoći s tribina koja bi mogla biti dodatni vjetar u leđa 'Riboli', nada se i Ante Perkušić koji je jučer izabran u drugu petorku čitave prvoligaške sezone. Evo njegovog razmišljanja pred novi dvoboj s 'Gosparima':

 ''Mislim da se ovaj put i nema puno toga za reći, jer pred nama i Dubrovčanima je već šesti međusobni susret. Način na koji smo ušli u prvu finalnu utakmicu u Dubrovniku je neprihvatljiv za utakmice takve važnosti. Sada ipak igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo imati dobru atmosferu te uz pomoć publike odigrati jaku i kvalitetnu utakmicu te finalnu seriju vratiti u Dubrovnik.''