Europa i Svijet
Ante Tomić dobio novog trenera

Ante Tomić dobio novog trenera

Autor: Paulo Sarić

Španjolac je bio rezervna opcija.

Barcelona je pronašla novog trenera. I prije isteka roka kojega su si sami zadali, a samo dan nakon što je njihov prvi izbor Šarunas Jasikevičius odlučio da neće doći na jug Europe, katalonski je klub za trenera imenovao bivšeg stratega Baskonije Alfonsa Alonsa.

Ugovor sa španjolskim stručnjakom potpisan je na dvije godine, s opcijom produljenja na treću. Alonso je odnedavno bio bez angažmana dobivši otkaz nakon što je ispao u polufinalu španjolskog doigravanja od Valencije. Madridski trener karijeru je započeo sa samo 24 godine u CB Monzónu, a prvo iskustvo u ACB ligi je stekao 2008. kada je preuzeo Joventut. Nakon toga su uslijedile dvije epizode u baskijskim klubovima između kojih je trenirao i mladu španjolsku reprezentaciju osvojivši s njome broncu na Europskom prvenstvu u Estoniji 2013. godine. Uoči početka prošle sezone potpisao je dvogodišnji ugovor s Baskonijom, no nakon nepunih 12 mjeseci postao je novi trener Barcelone.

Osvajač nagrade za trenera godine 2012. imat će zahtjevan posao rekonstruirati katalonski sastav nakon neuspješne sezone koja je na svim frontovima završila puno ranije nego što se očekivalo.