Europa i Svijet
Hrvatska
Ante Toni Žižić u sastavu Celticsa

Ante Toni Žižić u sastavu Celticsa

Autor: Paulo Sarić

Najbolji mladi igrač regionalne lige pretprošle sezone dobit će priliku u Ljetnoj ligi.

Bivši igrač Cibone i Darüşşafake Doğuş Ante Toni Žižić našao je svoje mjesto među petnaestoricom igrača koji će nastupiti na Ljetnoj ligi. Boston Celticsi su objavili službeni roster mlade momčadi prepune talenta koju predvode lanjski novak Jalyen Brown koji je unatoč skromnim brojkama prošle sezone pružio nekoliko vrlo dobrih partija u zelenom dresu i pokazao da ima nezanemariv potencijal, te treći odabir ovogodišnjeg drafta Jayson Tatum. Naravno, uz našega centra.

Žižiću će to biti prva prilika da zaigra u dresu kluba koji ga je je lani odabrao 23. pickom i pokaže se na terenu, u pravoj utakmici, pred trenerima svoga novog kluba. Posao će mu djelom biti i olakšan pošto se u sastavu za Ljetnu ligu nisu našli Guerschon Yabusele koji se još uvijek nije oporavio od ozljede, kao ni lanjski centar Bamberga Daniel Theis.


Podsjetimo, Žižić je nakon početka karijere u Splitu i jedne sezone koju je proveo u Riboli iz Kaštela 2014. godine prešao u redove zagrebačkog velikana. U Ciboni se zadržao dvije i pol sezone tijekom kojih je bilježio izvrsne brojke te iz utakmice u utakmicu napredovao, da bi krajem prosinca prošle godine preselio u redove turskog euroligaša.

U elitnom klupskom košarkaškom natjecanju ove je godine bilježio devet koševa i gotovo sedam skokova u prosjeku za manje od 22 minute provedene na parketu.