Hrvatska
Antonija Sandrić pronašla novi klub

Antonija Sandrić pronašla novi klub

Autor: Paulo Sarić

Prelijepa Šibenčanka seli u Poljsku.

Jedna od najljepših košarkašica, a usudili bismo se reći i sportašica, svijeta i nekadašnja hrvatska reprezentativka Antonija Sandrić pronašla je novi klub. Nakon što je završnicu prošle sezone odradila u baskijskoj Gernici preselila je u CCC Polkowice, objavljeno je na službenoj Facebook stranici kluba.

Antonija Sandrić, rođena Mišura, košarkom se počela baviti u rodnom Šibeniku. Dugo je vremena paralelno uz košarku igrala i odbojku, no ljubav prema loptanju pod obručima je na koncu presudila. Karijeru je počela u ŽKK Vidici Dalmostan, da bi se 2007. preselila u Jolly u čijem se dresu zadržala narednih šest sezona. Za to se vrijeme okitila s nekoliko nacionalnih trofeja, te je došla i do hrvatske reprezentacije s kojom je nastupila na Europskom prvenstvu, Mediteranskim te Olimpijskim igrama. Upravo je tijekom Olimpijade u Londonu 2012. godine privukla pozornost svjetskih medija koji su je proglasili najljepšom sportašicom Igara, dok ju je NBA-ovac Nate Robinson nazvao najljepšom ženom koja je ikada obukla tenisice.


Sredinom 2013. godine zaputila se prema inozemstvu te je zaigrala za francuski Tolouse Métropole Basket za koga je nastupala slijedeće tri godine. Nakon kratkotrajne epizode u Turskoj došla je do španjolske lige, a Polkowice će joj biti četvrti inozemni angažman u karijeri.