Hrvatska
Antonio Boban s dva projektila torpedirao osječki brod na Dravi

Antonio Boban s dva projektila torpedirao osječki brod na Dravi

Autor: Branko Tabak

Na veselje Zagrebu i Jazinama.

Nova pobjeda košarkaša Škrljeva koja je osim njihovi razveselila i navijače Zagreba i Jazina jer ova dva kluba ostavlja u igri za ostanak, a Osječane gura sve dublje i dublje...Škrljevo je pobijedilo Vrijednosnice Osijek na gostovanju 78-83.

Prva četvrtina pripala je domaćinima (25-23), u drugoj Škrljevo preuzima vodstvo (44-41), a u trećoj kontrolu utakmice u svoje ruke. Odrađivali su to bez većih problema, ali pod stalnim pritiskom Osječana.

Na tri i pol minute prije kraja utakmice Vrijednosnice su se prišuljale na dva poena zaostatka 72-74, no Antonio Boban u sljedećem napadu pogađa tricu, a nakon što je Caral Allan Lindbom izgubio loptu još jednu za nedostižnih 72-80.

Jasmin Perković (22 poena, 9 skokova, 3 asistencije), Davor Konjević (16 poena, 6 skokova, 4 asistencije, Antonio Boban (15 poena, 7 skokova) i Siniša Štemberger (12 poena, 7 asistencija) ključni su igrači novog uspjeha Škrljeva.

Kod domaćina Jimmie Lee Taylor je zabio 24 uz 15 skokova, a Aljoša Šarac 22 uz 5 asistencija).

Deseta je ovo pobjeda Škrljeva, uz pet poraza, dok su Vrijednosnice ostale na četiri pobjede u vrloj opasnoj situaciji, tek korak udaljeni od zone ispadanja.