Hrvatska
Antonio Klepo sa sedam trica potopio Nazorove Gusare

Antonio Klepo sa sedam trica potopio Nazorove Gusare

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Derbi

 Županijski prvoligaški derbi, koji se odigrao u kaštelanskoj dvorani Sokolana, pripao je domaćoj momčadi nakon odlične, borbene i rezultatski neizvjesne utakmice od njene prve do posljednje minute.

 Igrači Damira Rančića do pobjede su stigli ponajviše zahvaljujući odličnoj šuterskoj večeri Antonija Klepe koji je pogodio čak sedam od jedanaest ispucanih trica, a kraj utakmice dočekao je kao prvi strijelac pobjedničkog sastava sa ukupno 22 postignuta poena.

 14 koševa, uz 7 skokova i 5 asistencija, učinak je Marija Krešića, dok je Ivo Zukanović susret zaključio sa po 10 koševa i skokova. Upravo je igra Krešića i Zukanovića danas posebno bila bitna za Kaštelane jer zbog ozljeda nije mogao nastupiti dvojac domaćih 'petica', Mateo Kedžo i Petar Markota. U Ribolinom sastavu treba istaći i Josipa Vidovića koji je podijelio 8 asistencija, uz 6 upisanih poena.

 S druge strane, najviše koševa na utakmici ubacio je omiški Amerikanac Alphonso Willis koji je ujedno bio i najbolji skakač utakmice (27p-13s), dok je snažni Luka Petrašić dodao 11 poena i 8 skokova.

 Sljedeću utakmicu Ribola igra u Rijeci protiv glavnog favorita prvenstva, Kvarnera 2010, dok će igrači trenera Omišana Ante Nazora ugostiti pulsku Stoju.

 IZJAVE TRENERA NAKON UTAKMICE RIBOLA KAŠTELA – OMIŠ ČAGALJ TOURS

 ANTE NAZOR, trener Omiša: ''Odlična utakmica, mislim da su ovi ljudi na tribinama imali što za vidjeti. Utakmica je imala svoju dramaturgiju i svoj intenzitet. Čestitke Riboli Kaštela, mislim da je presudilo to što smo u dramatičnim trenucima drugog poluvremena dali protivniku mogućnost laganih poena. Mislim da je danas u tome bila ta razlika i mislim da mi iz ove utakmice moramo puno učiti, prvenstveno da budemo spremni onako kako su Kaštela spremna. Kad stignemo do te faze onda ćemo lako poduzeti dodatne korake da dobijemo protivnika koji je za nas još uvijek respektabilan.''

 DAMIR RANČIĆ, trener Ribole: ''Čestitke mojim momcima, stvarno su danas ostavili zadnju kap znoja na terenu. Imali smo velikih problema prije utakmice, uz ozlijeđena dva visoka igrača (Kedžo, Markota) razbolio se i treći, Zukanović, a sva trojica su nam koncepcijski za igru protiv Omiša bila jako bitna. Zukanović je unatoč što je cijeli tjedan preležao, uspio izvući nešto više od 20 minuta igre i puno nam time pomogao. Kao i svaka utakmica protiv Omišana, i ova je bila teška i fizički zahtjevna, uz stalnu igru na rubu faula. Međutim, danas smo se tu uspjeli adaptirati, utakmicu smo uspjeli dobro kontrolirati i u nekoj egal situaciji sačuvati prednost i ostvariti važnu pobjedu. Slijedi daljnje 'krpanje' ekipe, nadam se da će uskoro napokon svi biti zdravi i na raspolaganju.''