Hrvatska
Antonio Vranković i James Washington na meti Splita

Antonio Vranković i James Washington na meti Splita

Sin Stojka Vrankovića potvrdio pregovore.

Antonio Vranković, sin predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića pregovara s KK Splitom i ako sve bude u redu mladi bi centar u drugom dijelu sezone mogao pojačati momčad Ivice Skelina, javlja portal 24 sata

Skelin se na početku tjedna vratio za kormilo žutih, gdje je zamijenio svog nekadašnjeg asistenta Antu Grgurevića. Iz kluba su u međuvremenu otišli centar Robert Rikić i bek Christen Cunningham, koje bi trebali zamijeniti mlađi Vranković i James Washington koji može igrati na obje vanjske pozicije i koji je hrvatskoj košarkaškoj javnosti poznat kao bek Jollyja.

Amerikanac je europsku karijeru započeo 2011. odlaskom s američkog Sveučilišta Middle Tennessee u njemački Trier. Tamo se zadržao godinu dana, a iskustvo igranja na europskim parketima osjetio je i u belgijskom Pepinsteru u čijim je redovima u sezoni 2013./'14 bilježio 13.1 poena i 2.8 dodavanja po utakmici, a tu je i upao u oko Skelinu. Igrao je i za Jolly, Anwil, Soderle, Pitesti... a sada je na meti Splita.

Antonio Vranković sezonu je započeo u drugoj momčadi Gran Canarije koja igra treću španjolsku ligu. Riječ je o centru visokom 213 cm koji se školovao u Americi, gdje je nastupao za sveučilišnu momčad Duke. Povremeni je hrvatski reprezentativac koji je ovo ljeto nastupao i na ljetnoj NBA ligi, a najveći motiv za dolazak u Split mu je bolja minutaža i pokušaj da se nametne izborniku Mršiću za reprezentaciju.

- Istina je da pregovaramo i da se nadam da će sve proći na obostrano zadovoljstvo, no to je sve što vam u ovom trenutku mogu kazati na tu temu. Bit će za koji dan i više informacija i više tema za razgovor – javio se kratko Antonio...