Hrvatska
Antonio Vranković  predvodio Splićane do pobjede nad Cibonom

Antonio Vranković predvodio Splićane do pobjede nad Cibonom

Žuti centar zabio je 20 poena uz 12 skokova.

U velikom derbiju hrvatske košarke Split je u 15. kolu HT Premijer lige svladao Cibonu s 82:74 (19:16, 21:21, 27:19, 15:18). Od samog početka "Žuti" su pred punim Gripama, na tribinama je svoje mjesto našlo dvije tisuće ljubitelja košarke i pristaša Split, nametnuli svoj ritam. Agresivni u obrani, smireni u napadu, bilo je samo pitanje trenutka kada će se Split odvojiti što se i dogodilo tijekom treće četvrtine, koja je zaključena vodstvom "Žutih" 67:56. 

Do kraja je momčad Ivice Skeline, u odličnoj atmosferi na Gripama, utakmicu rutinski privela kraju. Prvo ime susreta bio je Antonio Vranković (20 poena, 12 skokova), James Washington također je bio na "double-double" učinku (12 poena, 10 asistencija), a prvi strijelac Splita bio je Tomislav Gabrić, koji je ubacio 21 poen. Bila je to večer u kojoj je Split igrao momčadski, svaki igrač je dao obol velikoj pobjedi.


- Igrali smo dobru obranu. Pomogao nam je pritom slab šut Cibone. Čestitam svojim momcima, odigrali smo dobru utakmicu protiv najozbiljnijeg protivnika do sada. Nadam se da će nam ovo biti poticaj za dalje. Igra Antonija Vrankovića je iznenađenje, kako i za mene tako i za sve. Nisam ga pratio. Nismo imali kriterij po kojem bismo ga mogli vrednovati. Iako je bio na top sveučilištu nije igrao (nap.a. Duke), španjolska treća liga ipak nije u rangu ove Hrvatske. Bio je jedan od dva ključna igrača. Odlična je bila njegova energija. Nadam se samo da će nastaviti ovako, da će imati i podršku od publike. To je važno za svakog igrača koji dođe. Publika nas je nosila. Malo smo bili sramežljivi, vidi se da nismo navikli igrati pred malo većim brojem ljudi. Trebalo nam je malo vremena da uspostavimo kontakt. U drugom dijelu publika nas je nosila, a to se vidjelo i na parketu - kazao je Splitov trener Ivica Skelin.