Hrvatska
Regija
Anzulović je i službeno novi trener Zadra, ali neće voditi momčad protiv Borca i Šibenke

Anzulović je i službeno novi trener Zadra, ali neće voditi momčad protiv Borca i Šibenke

Autor: Branko Tabak

Nekoliko sati prije susreta s Čačanima Zadar je objavio ime novog trenera.

KK Zadar je za novog trenera imenovao 43-godišnjeg Vladimira Anzulovića koji je u karijeri vodio momčadi Šibenke, Splita i Krke. Brat negdašnjeg hrvatskog izbornika Dražena, kao igrač je nosio dres Zadra u sezoni 2006/07. 

Zula mlađi će tako na klupi zamijeniti Ivana Perinčića s kojim je klub raskinuo suradnju nakon što je u ABA ligi Zadar nanizao četiti poraza iu četiri utakmice, a u HT Premijer ligi doživio poraze od Škrljeva na gostovanju te Splita na Višnjiku. 

Zanimljiv je trenutak objave ove vijesti, svega par sati prije početka utakmice 5. kola regionalne lige u kojoj Zadar dočekuje čačanski Borac. Na ovoj, kao i na sutrašnjoj utakmici HT Premijer lige protiv Šibenke na Baldekinu, momčad će voditi donedavni Perinčićev pomoćnik Srđan Helbich.

Iako je cijela zadarska i hrvatska košarkaška javnost imala informaciju da Anzulović preuzima Zadar još tijekom jučerašnjeg dana, novi trener neće voditi momčad u jednoj od ključnih utakmica u zadarskim nastojanjima da, tko zna koju godinu u nizu, osiguraju ostanak u ABA ligi, već će imati ulogu gledatelja. Ako se već znalo da ga neće biti na klupi, zašto se s objavom potvrde informacije nije sačekalo do kraja susreta na Baldekinu?

Smjene trenera se rade kako bi se izazvao pozitivni šok među igračima, jer kada rezultat nije dobar, ne možeš mijenjati cijelu momčad, već pokušavaš jednim potezom trgnuti momčad iz letargije. 

Očito su Zadrani procijenili da se sa šok terapijom može sačekati još nekoliko dana, a ako su u pitanju pravne formalnosti oko registracije, onda je i službena objava kluba mogla biti na čekanju.

Kako god, iza čelnih ljudi kluba je jedan problem manje, a pobjeda protiv Borca donijela bi i priličnu dozu optimizma uoči nastavka sezone. Sretno!