Hrvatska
Anzulović nakon četvrtog poraza Splita u nizu; Sram me je što sam danas bio ovdje

Anzulović nakon četvrtog poraza Splita u nizu; Sram me je što sam danas bio ovdje

Autor: KK Split

Lovćen na Gripama stigao do prve gostujuće pobjede.

U 9. kolu Druge ABA lige Lovćen 1947 na Gripama svladao je Split sa 78:71 (29:15, 14:22, 21:15, 14:19). 

Gosti su odlično otvorili utakmicu, ali "Žuti" su se uspjeli vratiti u igru do poluvremena. Međutim, u drugom dijelu Lovćen je opet dominirao parketom, došao do prve gostujuće pobjede u Drugoj ABA ligi. Splitu je ovo četvrti poraz, koji je neugodan, ali i dalje je u igri za prva četiri mjesta. Primorska se odvojila na vrhu, Vršac i Zrinjski zapeli su na dnu, a sve ostale ekipe su u igri za doigravanje. Kod Splita valja izdvojiti učinak Tomislava Gabrića (16 poena, šut 66 posto) te borbenog Josipa Jukića. 

Trener "Žutih" Vladimir Anzulović vrlo zorno je oslikao igru svoje momčadi.

- Sramota me što sam danas bio ovdje, što su nas došli ljudi gledati, što su nas došli podržati... Toliko dekoncentracije, toliko primljenih šuteva u zadnjoj sekundi napada. Zadnje dvije utakmice smo odigrali jako loše. Umor i nedostaci ne smiju biti isprika. Morat ćemo sjesti i porazgovarati kako dalje, neke nam se stvari ponavljaju i od prošle godine. S ovakvim načinom igre ne možemo nikoga pobijediti, a kamoli ovako raspoloženog Lovćena - rekao je Anzulović.

Nije treneru Splita bilo lako, ali svjestan je da je sezona duga.

- Nemamo nikakav alibi, ne sjećam se da sam u karijeri imao četiri poraza u nizu. Nema nam druge nego se dobro odmoriti, trenirati i izvući pouke iz svega ovog. Što smo dobili na gostovanjima, prosuli smo kod kuće, ali duga je sezona, na kraju se broje mrtvi. Možemo puno bolje, to smo pokazali - smatra Anzulović.

Pohvalio je Jukića, koji je podigao ritam momčadi, unio živost.

- Jukić je dao jako dobar impuls s klupe, on je bio jedan od rijetkih, koji je zaslužio prolaznu ocjenu - kaže Anzulović.

Maj Kovačević ostao je bez poena u prve dvije četvrtine, često ga je Anzulović vadio iz igre. Otkrio je Splitov trener da je Kovačević bio upitan za utakmicu.

- Maj je bio upitan do zadnjeg trenutka. Nije trenirao i nije mogao šutirati sve do jutro prije utakmice. Griješio je dosta u obrani, ma puno loših odluka donijeli smo u obrani. Kad primiš 80 poena kod kuće do Lovćena je previše za nas u ovom trenutku - zaključio je Anzulović.