Hrvatska
Anzulović potvrdio da je glavni kandidat za izbornika!

Anzulović potvrdio da je glavni kandidat za izbornika!

Autor: Paulo Sarić

Zula na korak od ostvarenja sna…

Hrvatska košarkaška reprezentacija već je mjesec i pol dana bez izbornika. Nakon poraza od Rumunjske bilo je razvidno da su Ivici Skelinu odbrojani dani na klupi seniorske vrste, a nije ga spasila ni teško izborena pobjeda nad Nizozemskom. Odmah su počele špekulacije o nasljednicima splitskog stručnjaka na izborničkoj klupi pri čemu su se spominjala imena Velimira Perasovića, Jasmina Repeše, Andree Trinchierija i Dražena Anzulovića, a izbor je, po svemu sudeći, pao na potonjeg.

Prije nekoliko dana zavrtjela se priča da je sve dogovoreno s iskusnim stručnjakom koji je u dosadašnjem tijeku karijere osvojio mnoštvo naslova od čega najviše, tri, s Cibonom koju je vodio od 2003. do 2007. godine, a u tom je periodu i četiri puta proglašen za najboljeg trenera u Republici Hrvatskoj.

Anzulović nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da pregovara s HKS-om o preuzimanju izborničke funkcije.

- Razgovaramo, i za sada ti razgovori idu u dobrom smjeru, ali još uvijek ne mogu ništa više reći – potvrdio nam je Dražen Anzulović ono o čemu se već nekoliko dana otvoreno šuška.

U detalje, razumljivo, nije htio ulaziti. Hoće li se razgovori uspješno privesti kraju i hoće li se stariji Zula nakon nedavno okončanog kineskog okrenuti novom izazovu u karijeri saznat ćemo uskoro.

Jedno je sigurno, s obzirom na sustav kvalifikacija - bit će mu među težima u dosadašnjoj karijeri.