Europa i Svijet
Hrvatska
Anzulović upozorava: „Atmosfera i podrška neće dobiti utakmicu“

Anzulović upozorava: „Atmosfera i podrška neće dobiti utakmicu“

Autor: HKS/P.S.

Igrači su složni – Litve se ne bojimo!

Uoči večerašnje utakmice drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Litve u Osijeku je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen današnji dvoboj u kojem naša reprezentacija želi napraviti dodatni korak prema Kini.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković najprije je iskazao zadovoljstvo i zahvalnost osječkim domaćinima:

- Izuzetno mi je drago što smo obasuti pažnjom ovdje u Osijeku, odlično smo primljeni. Kada smo planirali ovu utakmicu, vodili smo računa i o afirmaciji same košarke pa bih htio zahvaliti Županiji osječko-baranjskoj, Gradu Osijeku, ali isto tako i ljudima iz KK Vrijednosnice Osijek. Šušur koji se stvara uoči ove utakmice ukazuje na to da nas očekuje spektakl, istinski festival košarke i uživanje u njezinim čarima – istaknuo je Vranković

Priliku da se zahvali organizatorima nije propustio ni izbornik Dražen Anzulović.

- Još jednom bih se u ime ekipe i stožera zahvalio organizatorima na gostoprimstvu koje smo doživjeli u ovih 5-6 dana. Znao sam, s obzirom na to da sam ovdje živio godinu dana, da će to biti na najvišem nivou, i oni su doista napravili sve preduvjete da mi moramo odigrati jednu dobru utakmicu – rekao je stariji Zula i okrenuo se najavi utakmice - međutim, moramo biti svjesni da ni poticajna atmosfera i podrška koju ćemo imati neće dobiti utakmicu. Trebamo biti opterećeni samo s kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo postavili za utakmicu, a siguran sam da će tada i naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti ono što svi priželjkujemo, a to je pobjeda!

FOTO: HKS

O večerašnjim suparnicima su pokoju riječ više rekli sami igrači. Naravno, nakon pohvala velikodušnim slavonskim domaćinima.

- Stvarno smo primljeni na najbolji mogući način i osjećamo se vrlo ugodno u gradu Osijeku. Ne fali nam ni ptičjeg mlijeka – rekao je iskusni Rok Stipčević i osvrnuo se na večerašnjeg protivnika - Litva je respektabilna ekipa koja ima 6:0 tako da nas očekuje teška i uzbudljiva utakmica. Međutim uz sav respekt koji imamo mi se njih ne plašimo, svjesni smo svoje snage i kvalitete i od prvog dana smo svi skupa što će sigurno biti jedna velika prednost za nas.

Sličnog je stava i mladi Ivica Zubac, član Los Angeles Lakesa i jedna od najvećih uzdanica, doslovno i figurativno, izbornika Anzulovića pod obručima.

- Litva je momčad koju trebamo respektirati i koja ima jako kvalitetne igrače na svim pozicijama, ali, baš kako je Rok rekao, mi se njih ne bojimo. Mi se spremamo već dva tjedna i ulazimo 100% spremni, motivirani i puni samopouzdanja i nadamo se da će nam ljudi ovdje dati još veći poticaj i idemo samo na pobjedu.

FOTO: fiba.basketball

Za kraj, na red je došao i jedan od „domaćina“ u Osijeku Jakov Mustapić. Mladi je reprezentativac pretprošle sezone nosio dres Vrijednosnica te vrlo dobro zna što se može očekivati od slavonske publike.

- Nadovezao bih se na izjave Ivice i Roka da je Litva zaista respektabilna momčad bez obzira što ne igra u punom sastavu. Dobrih dva tjedna treninga i taktičke pripreme je iza nas i zaista se nemamo čega bojati. Stručni stožer je ispred nas stavio zadatke i ako se toga budemo držali tijekom utakmice, ne bi trebalo biti problema. Ovim putem pozivam ljude, ako je ostala koja ulaznica viška, da dođu i da nas bodre jer nam stvarno puno znači kada igramo pred punom dvoranom i da nam publika kao šesti igrač da tu energiju u najpotrebnijim trenucima – zaključio je Mustapić.

Utakmica se igra večeras u osječkom Gradskom vrtu, s početkom u 20:15 sati.