Hrvatska
Anzulovićevi momci trijumfalno krenuli ka A diviziji

Anzulovićevi momci trijumfalno krenuli ka A diviziji

Autor: Paulo Sarić

Pobjedom nad sjevernim susjedima Hrvatska je otvorila B skupinu Europskog prvenstva.

Hrvatska reprezentacija do 18 godina u prvome je susretu B divizije Europskog prvenstva svladala Mađarsku rezultatom 82-50.

Već je u prvoj četvrtini bilo očito da će izabranici Vladimira Anzulovića bez ikakvih problema doći do pobjede i trijumfalno krenuti na put koji ima samo jedan cilj – povratak u elitni razred europske košarke. Hrvatska juniorska reprezentacija tricom je otvorila susret. Mađari su nedugo zatim preokrenuli na 3-5, no to je bila njihova jedina prednost na utakmici. Naši su momci odgovorili serijom 22-1 i riješili pitanje pobjednika praktički nakon prvih deset minuta. Samo osam primljenih koševa u prvoj četvrtini jasno je pokazalo o kolikoj se razlici u kvaliteti radi.

Mađari su se konsolidirali u nastavku pa su drugi period čak i dobili s pola koša, no treća je dionica ponovno pripala Hrvatima koji su je otvorili s 8-0 i potvrdili pitanje pobjednika, ako ga je ikad i bilo. Do kraja smo gledali jednosmjeran susret u kojemu su naši momci pokazali da su klasu, ako ne i dvije, iznad suparnika. Posljednju su četvrtinu zaigrali agresivnu obranu i ponovno primili tek osam poena za konačnih +32 i rutinsku pobjedu na putu ka A diviziji.

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji, u kojoj niti jedna igrač nije proveo više od 24 minute na terenu, bio je Ivan Vrgoč s 18 koševa i sedam skokova dok je Luka Šamanić zabio 14 uz četiri skoka, za manje od deset minuta na terenu. Zabio bi mladi igrač Barcelone i više da nije vrlo rano napustio parket zbog pet osobnih grešaka. Jedini dvoznamenkasti u redovima Mađarske bio je Jozsef Katona koji je zabio 12 poena.

Naši juniori iduću susret skupine B igraju sutra protiv Bugarske, s početkom već u 12.45h.