Hrvatska
Aramis Naglić se vratio u reprezentaciju. Prije sedam godina bio je dio Perasovićevog stožera

Aramis Naglić se vratio u reprezentaciju. Prije sedam godina bio je dio Perasovićevog stožera

Autor: Branko Tabak

Mulaomerovićev pomoćnik

Novi lice u stožeru seniorske reprezentacije Hrvatske je Aramis Naglić. Prije nekoliko dana austrijskoj Vienni je donio prvi nacionalni kup u povijesti, a sada se okreće novim izazovima u timu Damira Mulaomerovića u kojem je dobio ulogu jednog od pomoćnika. Drugi je Vladimir Krstić.

Naglić je dio reprezentativne generacije koja je 1992. godine osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Barceloni te generacije Jugoplastike s kojom je osvojio dva klupska naslova prvaka Europe. Kao igrač nastupao je još za Kvarner, Zadar, Cibonu i slovačku Slovakofarmu te osvojio ukupno 16 trofeja.    

Na početku trenerske karijere vodio je Goranin, Crikvenicu i Kvarner 2010 nakon čega seli u Slovačku gdje sa Slovakofarmom osvaja naslov prvaka.


Za vrijeme mandata Velimira Perasovića 2015. godine bio je uz Darija Gjergju pomoćni trener u reprezentaciji tako da je ovo njegov povratak u nacionalnu vrstu nakon sedam godina.

U klupskoj karijeri nakon toga vodio je Škrljevo, Zadar i Inter iz Bratislave s kojom je osvojio dva naslova prvaka Slovačke da bi se na kraju skrasio u bečkoj Vienni.

KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA SP 2023, 2. CIKLUS

  • 25. veljače 2022. u 18:30 Hrvatska – Švedska (KC Dražen Petrović, Zagreb)
  • 28. veljače 2022. u 19:00  Švedska – Hrvatska (Norrkoping)

*Ulaznice za domaću utakmicu sa Švedskom su u prodaji na ulaznice.hr, a obje utakmice prenosit će uživo SportKlub televizija.