Europa i Svijet
AUDIO: Cedevita dočekuje jaku Darussafaku

AUDIO: Cedevita dočekuje jaku Darussafaku

U srijedu u sklopu 7. kola A skupine 7Days Eurokupa "vitamini" dočekuju David Blatta i Darussafaku.

U srijedu u 19:45h Cedevita u sklopu 7. kola A skupine 7Days Eurokupa u Domu sportova dočekuje Darussafaku. Zagrepčani su se u drugom kolu u Istanbulu kod te momčadi držali dobro. S vodstvom su ušli u drugu, treću i četvrtu četvrtinu, no naposljetku su pali u završnici piše na službenim web stranicama KK Cedevita.

- Bila je šansa, mada kad sada gledamo i analiziramo tu utakmicu, nismo odigrali ništa posebno. Ni Darussafaka tada nije bila prava. Moram reći da su se poslije naše utakmice oni svaku utakmicu dizali, igrali bolje i bolje i bolje, a i mi smo na neki način. Došla je ta reprezentativna pauza, vidi se da nije bilo utakmica i da su nam nedostajali igrači, tako da moram reći da jedva čekam tu utakmicu i nama je sigurno cilj da prve tri utakmice nakon pauze, prethodne dvije i Darussafaku, dobijemo. S ovom pobjedom dobili bi neki mir u Eurokupu, no neće biti lako. Oni imaju par ekstra kvalitetnih igrača i atletska su ekipa. Sigurno da su na papiru možda malo jači, no mi igramo kod kuće. Imamo kvalitetu i pokazali smo već par puta da protiv jakih ekipa možemo odigrati dobro - izjavio je trener Cedevite Jurij Zdovc.

- Sigurno da su oni dobra momčad, što pokazuje i njihova igra u turskom prvenstvu i u Eurokupu, gdje još uvijek nemaju poraz. Mi smo tamo odigrali solidnu utakmicu. Ne bih rekao da smo odigrali nešto predobro, ali i s takvom igrom smo imali izglednu priliku da dobijemo utakmicu. To je sigurno dobar znak za nas. Znači da možemo igrati s Darussafakom, kao što možemo igrati sa svim ekipama. Nadam se jednoj dobroj predstavi naše ekipe i ako Bog da da pobijedimo, rekao je Filip Krušlin.

Darussafaka je sa 6-0 već osigurala prolaz u sljedeću fazu Eurokupa, a momčadi koju vodu trener David Blatt u Eurokupu predvode Scottie Wilbekin s prosjekom od 19 poena i 5.2 asistencije po utakmici i JaJuan Johnson s prosjekom od 15.2 poena i 5 skokova po utakmici.

- Oni su vođeni odličnim trenerom. To je dobra ekipa. Doduše, ne kao lani ili možda kao prije dvije godine, ali sigurno da se radi o kvalitetnoj ekipi, što dokazuje njihova igra u turskom prvenstvu i Eurokupu. Ja se nadam da možemo odigrati dobru utakmicu. Uvjeren sam da ćemo odigrati dobro i nadam se da ćemo na kraju slaviti - izjavio je Krušlin.

Novi igrač Cedevite Damir Markota do početka utakmice bit će registriran i s brojem 26 trebao bi biti u rosteru za Darussafaku.

Jurij Zdovc uoči Durassafake:

Filip Krušlin uoči Durassafake: