Regija
AUDIO: Cedevita u nedjelju gostuje kod FMP-a

AUDIO: Cedevita u nedjelju gostuje kod FMP-a

Autor: KK Cedevita

U 12. kolu ABA lige Cedevita u nedjelju gostuje u Železniku.

U 12. kolu ABA lige Cedevita u nedjelju, s početkom u 17:00 sati gostuje u Železniku, predgrađu Beograda, kod FMP-a uz prijenos na Arena sport TV objavljenp je na službenim stranicama KK Cedevita.

Trener Cedevite Jure Zdovc na put vodi kompletnu momčad (i dalje ne konkuriraju oporavljenici Arapović i Buljević), a već u ponedjeljak iz Beograda se, preko Moskve, putuje u Kazan na novi susret Eurokupa 7days. 

Cedevita je s FMP-om ove sezone odigrala već dvije utakmice. Na uvodu u sezonu, u Superkupu ABA lige u Baru, Cedevita je slavila 86:68 a u Zagrebu je u 1. kolu ABA lige bilo 74:67.

- Niti jedna utakmica ABA lige nije laka, tako niti ova. Dva puta smo igrali s njima pa ih relativno dobro znamo. FMP je momčad čija se igra bazira više, manje uglavnom oko Čovića koji je stvarno iskusan i dobar kreator. Na papiru za nas jako bitna utakmica. Moramo napraviti sve da ih dobijemo unatoč toj seriji utakmica i putovanja. Pobjeda protiv Cibone u petak, u napetoj završnici bi nam trebala dati još malo energije što će nam biti potrebno za pobijediti FMP u Beogradu - uoči puta u subotu govori trener Jurij Zdovc

- Imamo priliku ući u borbu za sami vrh ABA lige, s obzirom na poraz Budućnosti VOLI u Zadru, i vjerujem da ćemo pobjedom to i napraviti. FMP je jako dobra momčad, u odnosu na naše prijašnje susrete uz dodatak Lazarevića i Apića. Imaju kvalitetu ali držim da smo mi još kvalitetniji i da bi trebali doći do bodova u Železniku - kaže Džanan Musa koji je ovih dana dobio sjajno priznanje u Bosni i Hercegovini uvrštenjem između tri najbolja sportaša u državi kao jedini košarkaš.

- Nisam nažalost mogao osobno preuzeti nagradu jer smo putovali, stvarno mi je čast što sam ju dobio, bio mi je brat na proglašenju, ali u tome je draž bavljenja sportom. Volim ovaj sport, putovanja, treninge, utakmice. Kako ja tako i drugi momci u Cedeviti i u tome je jedan od razloga zašto dobro podnosimo ovaj ritam utakmica i putovanja koji nas prati ove sezone - dodaje Musa. 

Jurij Zdovc uoči FMP-a:

Džanan Musa uoči FMP-a: