Hrvatska
AUDIO Mršić otkrio prve poteze: 'Ponašanje je bitno jer vodi do navika. To nam fali od 1992.'

AUDIO Mršić otkrio prve poteze: 'Ponašanje je bitno jer vodi do navika. To nam fali od 1992.'

Autor: HZSN

'Krenuli smo u već u prve razgovore s potencijalnim reprezentativcima i članovima stručnog stožera.'

Novopečeni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Veljko Mršić, gostovao je u emisijI Hrvatskog radija Sport i glazba. U razgovoru s Lovorkom Magdićem govorio je o razlozima preuzimanja 'vrućeg stolca', svojoj karijeri, prvim izborničkim koracima i budućnosti hrvatske košarke - piše Lovorko Magdić, novinar Hrvatskog radija.  

- Nakon prvog razgovora sa čelnicima Saveza, oni su izrazili želju da ja budem taj, nakon posrtanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U jednoj ovakvoj situaciji nisam imao pravo reći ne, iako izgleda da je sve loše...Ako su čelnici Saveza mislili da bih ja to mogao napraviti dobro, ja sam imao obvezu i odgovornost da preuzmem tu funkciju - rekao je Mršić u eteru Hrvatskog radija.  

- Prvi potezi? Krenuli smo u već u prve razgovore s potencijalnim reprezentativcima i članovima stručnog stožera. Razgovarali smo o minimalnim ciljevima u Savezu, prati se završnica Prvenstva Hrvatske - dodao je bivši sportski direktor Cibone koji je zatim govorio o ciljevima. 

 - Po prirodi sam ambiciozan, idemo korak po korak, prvo treba postaviti jedan sustav da bi se neki ciljevi mogli postaviti i ostvariti. To je proces koji neće doći preko noći, izborom igrača. Treba postaviti kulturu od najniže do najviše razine. Kada se uspostavi ta kultura, onda ćemo postaviti pravila i zakone, ono što je bitno. Kada to postavimo ta pravila, onda možemo postaviti očekivanja i vjerovanja u nešto. Ponašanje je jako bitno, jer vodi do navika, a one su ključne za ostvarivanje ciljeva i velikih rezultata. To nam je falilo od 1992. godine do sada - rekao je Mršić. 

Ovdje možete poslušati cijeli razgovor.