Hrvatska
Regija
AUDIO: Oslabljena Cedevita ima imperativ pobjede

AUDIO: Oslabljena Cedevita ima imperativ pobjede

Kvaliteta je na strani domaće momčadi. No, hoće li to biti dovoljno?

U subotu je na rasporedu treći ovosezonski zagrebački derbi. Drugi u Jadranskoj ligi. Cedevita u vrlo bitnu utakmicu 15. kola ABA lige ulazi nakon bolnog poraza u Tridentu gdje je vodila 18 razlike da bi na kraju prokockala pobjedu, te će iskupljenje tražiti pred svojom publikom u Domu sportova. Motiv će biti tim veći jer je Cibona slavila u prvom regionalnom dvoboju i time nanijela jedan od dva neočekivana poraza Zdovčevoj momčadi. Dojam je da su Vitamini ostali dužni nakon susreta u Draženovom domu.

 - Ostali dužni ili ne, mi moramo sutrašnju dobiti utakmicu. U subotu nemamo plan B. Cibona je u dobrom ritmu, odmorni su, igraju agresivno što nama ne odgovara, te nam sigurno neće biti lako. Očekujem čvrst dvoboj i u tom smjeru ide naša priprema za susret. Utakmica će biti slična onoj u HT Premijer ligi. Cibona će igrati agresivno i ako mi ne budemo pravi, imat ćemo velike probleme – smatra slovenski trener na klupi hrvatskog prvaka.

Iako će u susret ući lišeni pomoći dvoje hrvatskih reprezentativaca, Ivana Ramljaka i Filipa Krušlina, i s polovičnim učinkom u ovosezonskim dvobojima, Vitamini ne bježe od uloge favorita.

- Imamo širi izbor igrača. Doduše, imamo i neke povrede koje su nas malo poremetile pošto su se dogodile defanzivnim specijalcima koji igraju na istoj poziciji. No, svejedno smatram da je kvaliteta na našoj strani. Ipak, to ćemo morati pokazati na terenu – rekao je Jurij Zdovc u najavi utakmice.

Iako je Cedevita slavila na domaćem parketu u HT Premijer ligi, nedavna pobjeda u Domu sportova bila je sve samo ne uvjerljiva. Cibona je vodila sve do 30 sekundi prije kraja nakon čega je američki duo u redovima hrvatskog prvaka Cherry-Nichols uzeo stvari u svoje ruke i odveo svoju Vitamine do pobjede.

- Na početku sezone smo dvaput kiksali u ABA ligi te si više ne smijemo dozvoliti krivi korak. Ove smo godine dvaput igrali s njima. Obje su utakmice bile dosta tvrde, a sličan susret očekujem i u subotu. Moramo se što bolje pripremiti, uvidjeti njihove mane i odigrati što bolje – oprezan je u najavi susreta Karlo Žganec.

Zagrebačke se momčadi jako dobro poznaju. A kako i ne bi kada im dvorane dijeli tek nekoliko tramvajskih stanica, a pregršt je igrača nosilo dres oba kluba

- Gradski derbi nosi posebnu draž te se nadam da će doći što više ljudi. Među nama nema skrivanja. Vidjet ćemo tko će imati više sreće – zaključio je visoki igrač Cedevite.

Utakmica u kojoj obje momčadi imaju visok ulog, Cedevita nastavak lova na prvoplasirani dvojac i što bolju poziciju uoči doigravanja, a Cibona lov na četvrto mjesto, igra se u Domu sportova, s početkom u 17 sati.