Hrvatska
AUDIO: Važna pobjeda Borova u borbi za ostanak

AUDIO: Važna pobjeda Borova u borbi za ostanak

Na domaćem terenu pala jaka ekipa Bosca

Teško se „vaditi“ protiv klubova iz gornjeg doma, ali košarkašima Borova nije ništa drugo preostalo u susretu na domaćem ternu protiv vrlo jake ekipe Bosca, koja je do ovog kola bila na omjeru 9-4. Pritisak se osjetio odmah u uvodnim sekundama igre, kada je nakon izgubljene lopte u napadu, Borovčanima svirana namjerna osobna. Ipak, do kraja četvrtine domaćin je povezao redove i uz raspoloženog Dinu Radoša pod košem (8 koševa uz dvije trice) vodi 20:14. U drugom dijelu igre uslijedio je festival promašaja i izgubljenih lopti za domaćina.

Pokušao je trener Gunjević rotacijama, ali nikako nije nalazio raspoloženu petorku, što je rezultiralo vodstvom gostiju +6 (43:37). U drugom dijelu igre probudio se Juraj Boras kojeg obrana Bosca nije uspijevala zadržati te je svojim prodorima, koševima i asistencijama bio nerješiva enigma gostujućim igračima. Uz standardno dobrog Radoša, priključili su se i na vanjskim pozicijama Jakov Šarac i kapetan Mihael Bekavac, koji je svojim iskustvom „smirio igru“ i mirno vodio Borovo do konačnih +7 (81:74). Najbolji strijelac susreta bio je Boras sa 26 koševa, Radoš je dodao 20 uz 8 skokova, a dvocifren je bio i Šarac (16 koševa, 4 skoka i 3 asista). U redovima Bosca, najučinkovitiji je bio Filip Tušek sa 20 ubačaja. Borovčanima sada slijedi gostovanje u Zagrebu protiv još jednog kluba iz vrha ljestvice – Rudeša, ali ukoliko se do tada vrate ozlijeđeni Rajšić i Miljanić, domaćinu neće biti lako protiv ove borbene ekipe.

Izjave trenera

Goran Gunjević (Borovo) – Ovo je bila klasična prvoligaška utakmica za bodove, a dojam smo već i zaboravili. Izuzetno težak susret, prvenstveno psihički, zbog pobjeda naših izravnih konkurenata. U goste nam je došla jaka ekipa Bosca, lišena igrača Cibone, ali unatoč tome kvalitetna i sve čestitke idu mojim dečkima.

Matija Brkljačić (Bosco) – Zanimljiva i dinamična utakmica, ali na žalost nismo uspjeli izvući pozitivan rezultat za nas. Borovčani su pokazali više energije i želje u završnici i jedino mi preostaje čestitati im.

Borovo  81

Bosco  74

Borovo – Brocić 2, Jovanović, Šarac 16, Bobinac, Boras 26, Bekavac 9, Benković, Žulj 4, Kapović 2, Kovač 2, Radoš 20.

Bosco – Božić, Kuga 18, Milatić 7, Tušek 20, Bilos, Radman 3, Perković 7, Tomić 13, Bubalo 6, Viduka.

SD Borovo, Vukovar – gledatelja 100

Suci: Josip Mikulić, Boris Hartman, Dino Barišić

Opunomoćenik: Nihaz Vehabović

Tekst, ton i foto – KK Borovo (Siniša Đurić)