Europa i Svijet
Hrvatska
AUDIO: Žganec: Još uvijek imamo solidne šande za prolaz dalje

AUDIO: Žganec: Još uvijek imamo solidne šande za prolaz dalje

Autor: KK Cedevita

U srijedu Cedevita dočekuje Lokomotiv Kuban.

U srijedu u 21:00 sat Cedevita će u Košarkaškom centru Dražen Petrović u sklopu 4. kola G skupine Top 16 faze 7Days Eurokupa ugostiti Lokomotiv Kuban, momčad koja ove sezone u spomenutom natjecanju ima savršeni omjer 13-0.

Cedevita je Top 16 fazu otvorila s tri poraza, no još uvijek nije izgubila šanse za prolaz u četvrtfinale, a da bi ostala u igri Lokomotiv mora pasti. Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije same utakmice. Za sve navijače dodatna pogodnost – svaka kupljena utakmica za Lokomotiv vrijedit će i tjedan dana kasnije za utakmicu protiv Trenta.

Lokomotiv je doista odlična momčad, no Cedevita je pokazala da s njima može igrati u Rusiji. Zagrepčani, koji i dalje ne mogu računati na ozlijeđenog Ivana Ramljaka, su tamo odigrali sjajnu zadnju četvrtinu i naposljetku su poraženi u samoj završnici, s tim da su imali i šut za produžetak.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica. Imali smo dan-dva za odmora. Ekipa Kubana je, znamo sami, u jako dobroj formi. Igraju stvarno izvrsno. Poslije CSKA, u VTB ligi dobili su i Himki, ali mi smo kod njih pokazali da se može s njima igrati. Normalno, tu utakmicu treba zaboraviti. Treba odigrati još bolje, s više raspoloženih igrača i svaki od njih mora dati svoj maksimum, ako hoćemo razmišljati o pobjedi, a pobjeda je bitna, ako želimo razmišljati o plasmanu dalje iz Top 16", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.



Karlo Žganec je u prošloj utakmici protiv Lokomotiva upisao 11 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

"Pokazali smo u zadnjoj četvrtini u Rusiji da možemo igrati s njima i da im možemo parirati u svakom dijelu. Samo moramo odigrati puno pametnije kroz cijelu utakmicu, fizički im bolje parirati i ja se nadam da uz dobru igru imamo svoje šanse", rekao je Žganec.

Koja je tajna Lokomotiva ove sezone?

"Imaju 12 podjednakih igrača. Igraju u visokom ritmu kroz cijelu utakmicu, puno rotiraju, a sa zamjenama ne pada ritam njihove igre. Odlično su posloženi, imaju odličnog trenera i stvarno igraju obranu na jednom zavidnom nivou."

Momčad Cedevite neće se predati dok god ima šanse za prolaz dalje.

"Mislim da još uvijek imamo solidne šanse. Mislim da još uvijek nije sve izgubljeno, a s pobjedom u srijedu bi te šanse znatno porasle", rekao je na kraju krilni centar Cedevite.