Hrvatska
AUDIO/FOTO: Gorica hita prema Premijer ligi

AUDIO/FOTO: Gorica hita prema Premijer ligi

Presudila je kontrola skoka.

Susret 12. kola Prve lige košarkašima Borova je u goste doveo vodeću i do sada neporaženu ekipu Gorice koja ove sezone pretendira na titulu prvaka i plasman u najviši rang natjecanja. Od te iste Gorice Borovčani su u prvom kolu poraženi sa velikih 64 koša razlike, ali od tada se igra domaćina podignula na višu razinu, no unatoč tome Gorica svoje protivnike dobiva sa prosječnih 30-40 koševa razlike.

Počeli su domaćini dobro i borbeno na obje strane terena, a treneri su stavili fokus na igru u obrani pa ne čudi mali broj koševa u uvodnom dijelu (19:18 za Borovo). Početkom druge četvrtine gosti agresivnom obranom i udvajanjem na igraču s loptom podižu razinu igre i serijom 11:2 odlaze na +8. Vidjelo se kako su Goričani dominantni, posebno pod koševima gdje su pravili razliku u napadačkom skoku. Ključan trenutak dogodio se u 27. minuti kada je nakon kontakta sa protivničkim igračem, ponajbolji igrač Borova u posljednjih nekoliko susreta – Ljubomir Miljanić morao izaći iz igre i više se nije vraćao. To je otupilo igru u obrani, posebno agresivnost pod koševima pa su gosti lakše dolazili do prilika, posebno iz drugog napada. U tim trenucima povukao je mladi play Brocić, koji je uz novopridošlog centra Dinu Radoša bio najraspoloženiji. Gosti nisu spuštali intenzitet igre te su čestim rotacijama polako „trošili“ svoje protivnike i konačnih +25 (99:74) je realan omjer snaga u ovom trenutku. 

Najučinkovitiji u redovima pobjednika bio je Ljubo Prgomet sa 17 koševa, dok je napad Borova predvodio Srđan Brocić sa 13, a po 12 su dodali Toni Kovač i Dino Radoš. Borovčanima sada slijedi gostovanje kod drugoplasiranog Agrodalma, na koje će, najvjerojatnije, bez Miljanića, kojem slijedi stanka od najmanje 7-10 dana.

Izjave trenera

Goran Gunjević (Borovo) – Igrali smo protiv ekipe koja ne pripada u ovaj rang natjecanja, nego već sada po igračkoj i trenerskoj kvaliteti može u Premijer ligu. Odradili smo maksimalno, dali 100 % sebe i zadovoljan sam dečkima i ne mogu im ništa zamjeriti. Posebno ako imamo na umu da smo od tog istog protivnika u prvom kolu izgubili 64 razlike.

Josip Sesar (Gorica) – U svakom slučaju rezultat iz prvog susreta nije bio realan i smatram da Borovo ima puno bolju ekipu nego što to pokazuje trenutno stanje na ljestvici. Ova je utakmica bila sve, samo ne lagana. Cijeli susret smo držali visoku razinu igre i rotirali 9-10 igrača. Imamo prednost pod koševima i to je ono što je presudilo. Mi idemo prema svom cilju, a to je Premijer liga, a Borovu želim svu sreću da izbore ostanak.

Borovo – Gorica  74:99

Borovo – Brocić 13, Jovanović, Šarac 5, Bobinac, Boras 9, Miljanić 8, Bekavac, Rajšić 9, Žulj 4, Kapović 2, Kovač 12, Radoš 12

Gorica – Jukić, Majcunić 14, Mikolaš, Petrović, Prgomet 17, Mašić 4, Škara 6, Penić 13, Papac 9, Baković 14, Ćubela 16, Mikšić 6

SD Borovo, Vukovar – gledatelja 200

Suci – Matej Grubišić, Boris Hartman i Dino Barišić

Opunomoćenik – Mladen Lončarić

Foto, tekst i ton – KK Borovo (Siniša Đurić)