Hrvatska
Regija
VIDEO Austrijski prvoligaš bolji od Marsonije, u Brod ih doveo Brođanin Ćosić

VIDEO Austrijski prvoligaš bolji od Marsonije, u Brod ih doveo Brođanin Ćosić

Autor: Josip Šebalj Photo: SBTV

BBC Nord na turneji po istoku Hrvatske

Premda su im tek ovog tjedna počele pripreme za novu sezonu košarkaši Marsonije odigrali su prijateljsku utakmicu protiv novog austrijskog prvoligaša BBC Norda iz Eisenstadta. 

U austrijskoj momčadi igra Brođanin Petar Ćosić te je najviše njegovom zaslugom odigrana ova utakmica. Prvotno je bilo zamišljeno da protiv Austrijanaca igra selekcija Druge lige – istok, međutim, od toga se odustalo pa je igrala Marsonia koja je za ovu prigodu bila pojačana za 3 igrača. To Brođanima nije pomoglo te su doživjeli poraz s 88:66.

Vrlo dobru prijateljsku utakmicu odigrali su košarkaši Marsonije protiv novog austrijskog prvoligaša BBC Norda iz Eisenstadta grada koji je od Beča udaljen 40 km. Prema očekivanju gosti su zabilježili pobjedu s 88:66 nakon bolje igre u drugom poluvremenu. Ovo nije prvi put da Brođanin Petar Ćosić dovodi svoju momčad u Slavonski Brod, dok je sama utakmica dobro došla jednima i drugima.

Košarkaši Marsonije ovaj tjedan počeli su s pripremama, dok su protiv austrijskog prvoligaša BBC Norda još i dobro odigrali. Doduše bili su pojačani za 3 itekako kvalitetna igrača koji su cijeloj momčadi donijeli dimenziju više. Tako su za Marsoniju nastupili Petar Živković koji je u prošloj sezoni nosio dres baš BBC Norda i s kojim je iz Druge upšao u Prvu ligu, dok je iz Đakova stigao Matej Češkić, a tu je bio i Luka Špehar koj ije u prošloj sezoni igrao prvo za osječke Vrijednosnice i za Amgoru iz Makarske. 

U samoj utakmici gosti su poveli s 9:2, a onda su se domaći vratili te su bili ravnopravni u prvoj četvrtini. Košem Luke Špehara u 8. minuti Marsonia ima prvo vodstvo na utakmici s 19:18 da bi prva četvrtina završila s 24:22 za BBC Nord. Držala se momčad Igora Kovačevića u egalu sve do 15. minute kada je bilo 34:33 za austrijskog prvoligaša koji je nakon toga serijom od 9:0 te košem Brođanina Petra Ćosića otišao na velikih 42:33. Tada su se gosti počeli odvajati pa je tako na poluvremenu bilo 51:37, dok su svoju pravu snagu pokazali u 3. dionici u kojoj su u jednom trenutku imali i najvećih 73:41 za čak 32 koša prednosti. Do kraja utakmice premda je Igor Kovačević na pakret poslao mlade snage Marsonia je ublažila poraz na konačnih 88:66. 

Austrijski prvoligaš pogodio je 12 trica, a Marsonia 8 tako da je bilo preciznosti na obje strane. Kod BBC Norda odličan je bio Amerikanac iz Phoenixa Nick Allen koji je postigao 20 koševa, dok je Lukas Knor ubacio 13, a Petar Ćosić 11 poena. U sastavu Marsonije najučinkovitija bila su upravo 3 igrača koji nisu članovi kluba i to Petar Živković s 19, Luka Špehar sa 14 i Matej Češkić s 13 postignutih koševa. U slučaju da Brođani Špehar i Živković ne pronađu klubove za novu sezonu lako je moguće da Marsoniji pomognu u borbi za 1. mjesto na drugoligaškom istoku. Također bi Brođanima jako dobro došao i Đakovčanin Matej Češkić što nije nemoguća misija.