Time-out
Babo ušao u povijest zbog 35 poena i praznih ostalih rubrika

Babo ušao u povijest zbog 35 poena i praznih ostalih rubrika

Autor: Branko Tabak Photo: Youtube screenshot

NBA sa svojim evidentiranjem rekorda melje.

NBA sa svojim evidentiranjem rekorda melje. Luka Dončić je odavno poslao jasnu poruku kako ga zamaraju rekordi poput prvog igrača koji je ostvario triple-double izvan američkog i kanadskog tla. Statistika je varljiva i ne pokazuje baš uvijek sve što se na parketu događa. No ovoga puta je baš, ali baš zanimljiva. 

Naime, Bojan Bogdanović je u pobjedi njegove Utah kod New Orleansa 138-136 postigao 35 poena. Odmah se statistika mača lača i objavi kako je ovo šesta utakmica sezone u kojoj je Babo zabio najmanje 30 poena, a prva u kojoj je išao preko 33.

Ali, pazi ovo...

Babo je zabijao, ali ostale su rubrike praZne.  Pa je tako postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je odigrao više od jedne utakmice na kojoj je postigao više od 25 koševa, a nije imao ni skok, ni asistenciju, ni blokadu, ni osvojenu loptu. 

Izvukli su kako mu je to uspjelo 29. ožujka 2018. kao igraču Indiane protiv Sacramenta i kako je posljednji igrač koji je zabio 35 koševa bez ijednog skoka i asistencije bio je Allan Houston prije 20 godina. 

Neobično, u svakom slučaju.