Hrvatska
Bagarić: Ne vidim  problem skraćene rotacije Cibone. I mi kao imamo juniore u sastav

Bagarić: Ne vidim problem skraćene rotacije Cibone. I mi kao imamo juniore u sastav

Autor: Krešimir Galić Photo: Ivica Čavka/KK Split

'Neka treća bude sreća'

Košarkašima Dubrave treći puta na putu do finala SuperSport Kupa ”Krešimir Ćosić” stoji Cibona. U petak od 17 sati na splitskim Gripama popularni Lavovi će tražiti iznenađenje kako bi stigli do najveće utakmice u klupskoj povijesti.

”Prije svega bih svim klubovima koji su izborili polufinale iskreno čestitao. Nakon pobjede protiv Vrijednosnica Osijek čeka nas utakmica s Cibonom. Ono što je jasno da su oni favoriti u ovom susretu jer imaju bogato iskustvo igranja ovakvih utakmica za razliku od naše momčadi. Ono što će biti prvi preduvjet ako želimo pomišljati u pozitivnim rezultatu će biti pristup i borba mojih igrača na parketu”, kaže trener Marijan Bagarić koji je pobjedom protiv Osječana startao na klupi Dubrave. Problem skraćene rotacije Cibone se potencira kroz cijelu sezonu.

 ”U ovom trenutku ja ne vidim taj problem jer i mi kao i oni imamo juniore u sastavu. Imaju deset igrača i jako dobro guraju kroz Favbet Premijer ligu. U Split su došli sigurno s velikim ambicijama i nama će se morati dosta toga poklopiti ukoliko želimo utakmicu dovesti u neizvjesnost. Protiv Osječana smo imali jako dobar šut koji je bio i posljedica dobre selekcije šuta. Ne smijemo se oslanjati samo na dobru šutersku večer već i druge segmente igre moramo imati na nivou dostatnom da pokušamo napraviti iznenađenje. Dva puta je Cibona zaustavila Dubravu u polufinalu pa neka sada bude treća sreća.  ”, kazao je Bagarić koji na ovoj završnici nije u mogućnosti računati na ponajboljeg igrača ove sezone Tonija Ročka zbog problema s trbušnim zidom.

SUPERSPORT KUP ”KREŠIMIR ĆOSIĆ”

Polufinale, petak, 16.02.2024.

17.00  Dubrava – Cibona
20.00 Cedevita Junior – Zadar