Europa i Svijet
FOTO: Bamberg nakon dva produžetka srušio prvake Eurolige

FOTO: Bamberg nakon dva produžetka srušio prvake Eurolige

Autor: Teo Cilar

Aktualni prvak Eurolige Fenerbahce Dogus otvorio je Zadar Basketball Tournament 2017 porazom od Brose Bamberga koji je u dva dana morao odigrati čak tri produžetka.

Iako su na turnir došli bez Nikole Kalinića, Marka Gudurića, Bobby Dixona, i James Nunnalya a nije igrao ni Kostas Sloukas koji je bio uz momčad, Fenerbahce 

Turci su imali početno vodstvo od 4:0, ali je Brose serijom 5:0 došao do svog prvog vodstva na utakmici. U nastavku četvrtine dobrom momčadskom igrom Fenerbahce Dogus dolazi do pet poena prednosti na kraju prvog perioda. 

Pune 4 minute i 50 sekundi igre u drugoj četvrtini Fenerbahce nije postigao niti koša. Puno su bolje igrači Bamberga odigrali obranu i dolaze do novog vodstva koje nije dugo trajalo jer preko Jason Thompsona koji je pokazao kako će biti dostojna zamjena za Ekpe Udoha dolaze do 30:25. Do poluvremena Brose radi mini seriju od 5:2 za minus dva. 

Neizvjesna utakmica se nastavila do samog kraja. Fenerbahce je prosuo vodstvo, a 30-ak sekundi do kraja Leon Radošević poravnava rezultat na 67:67. Idući napad Fenerbahce Dogusa promašuje Melih Mahmutoglu, ali u napadu skače Jan Vesely koji je 14 sekundi do kraja fauliran. Čeh je bio miran s linije slobodnih bacanja za 69:67, ali na drugoj strani 1.7 do kraja za produžetak pogađa Bryce Taylor. Drugi u dva dana za Bamberg. 

Prvak Njemačke pobeo je s tri poena razlike na početku produžetka, Fenerbahce Dogus nakon trice Sinana Gulera vraća vodstvo 72:71. Ricky Hickman sa dvije trice vraća vodstvo Bambergu, ali Fener opet preokreće i nakon polaganja Luigi Datomea ima vodstvo 78:77 53 sekunde do kraja. Pobjednika opet nije bilo i utakmica je rezultatom 79:79 otišla u novi produžetak u kojem je bolje krenuo Fener i poveo s četiri poena razlike. Bamberg se vratio i na kraju u triler završnici ostvario pobjedu 90:89. 

Napad za pobjedu promašio je Brad Wanamaker, točnije njegov pokušaj šuta blokirao je najbolji u redovima Bamberga Bryce Taylor koji je ubacio 16 poena uz pet skokova.  

Najbolji u redovima Fenerbahce Dogusa bio je Jason Thompson s 19 koševa, 12 skokova te po dvije blokade i asistencije.