Hrvatska
Banić: 'Cibona je pokazala više želje, htijenja, fokusa...'

Banić: 'Cibona je pokazala više želje, htijenja, fokusa...'

Autor: KK Cibona

Svi su složni: Cibona zasluženo!

Duga finalna serija na četiri pobjede zahtjeva brzo zatvaranje priče s one odigrane i okretanje novoj. Prije toga ipak red je objaviti izjave aktera sinoćnjeg susreta u kojem je Cibona pobijedila Cedevitu 88-84. 

Ivan Velić, trener Cibone:

”Za nas jako bitna i velika pobjeda. Čestitke igračima, odigrali su jednu pravu mušku utakmicu, sa energijom i velikim fokusom i mislim da smo zasluženo pobjedili. Vodimo 1-0, to je nekakva lagana prednost ali serija je duga. Rekao sam i igračima- sa Cedevitom da vodimo i 3-0 to nije garancija, serija može trajati jer je ovo izuzetno jak protivnik. To su pokazali i drugo poluvrijeme. Nama je bio cilj da uđemo u egal utakmicu i večeras se okrenulo na našu stranu. Igrači su zaslužili pobjedu!”

Marin Rozić, kapetan Cibone:

”Čestitke mojoj ekipi prije svega. Zaista dobra utakmica! Imali smo tih desetak dana odmora koji su u jednu ruku stvarali probleme, međutim, u drugu ruku imaš vremena da se osvježiš i dosta dobro pripremiš. Mi smo se dobro pripremili. Znamo da je kvaliteta na strani Cedevite i da je način na koji moramo igrati protiv njih taj da imamo energiju više i da smo ekipa više od njih. Period jako dobre igre u prvom poluvremenu, u drugom smo već ušli u probleme, napravili smo neke gluposti i praktički doveli utakmicu u pitanje, no uz malo sreće smo pobjedili i ono što je najbitnije iz ove utakmice- vodimo 1-0.”

Slaven Rimac, trener Cedevite:

”Cibona je bila sa puno više želje, koncentriranija, pogotovo u startu utakmice. Uvijek je teško kad moraš stizati. U trećoj četvrtini je bilo 20 razlike a teško je stići 20 razlike protiv bilo koje ekipe. Čak smo preokrenuli ali smo ostali bez snage na kraju, prevelika nervoza, jednostavno su nas sitnice prelako izbacile iz takta, bespotrebno. Ništa, okrećemo se drugoj utakmici.”

Marko Banić, igrač Cedevite:

”Prije svega čestitao bi ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Pokazali su više želje, htijenja, fokusa , ali i malo više svježine jer smo mi imali dugu seriju sa Zadrom. Možda smo malo bili u šoku jer smo se našli s jednom ekipom koja je potpuno drugačija, gdje je njima fokus uglavnom na vanjskim igračima. Moramo se pripremiti bolje i kvalitetnije.”