Regija
Novi uvjerljiv poraz Cibone, ispit kod studenata nije položen

Novi uvjerljiv poraz Cibone, ispit kod studenata nije položen

Autor: Teo Cilar Photo: Sc Derby/Filip Roganović

Cibona u prva dva kola ima najgoru obranu ABA lige.

Košarkaši Cibone doživjeli su novi uvjerljiv poraz u Admiral BET ABA ligi. Bolji od vukova bio je podgorički SC Derby koji je vodio od samog početka utakmice i nije dozvolio Ciboni niti jedno vodstvo na utakmici, a u trećem periodu došao i do 32 poena prednosti. Na kraju su domaćini slavili rezultatom 97:84 (26:17, 22:22, 36:15, 13:30)

Košarkaši SC Derbya u utakmicu protiv Cibone ušli su vrlo motivirani nakon teškog poraza u Zadru u prvom kolu. krenuli su agresivno u obrani što im je donijelo brzo vodstvo od 6:1 nakon nepune dvije minute. Domaćini su dvoznamenkastu prednost stekli nakon nešto više od četiri i pol minuta igre kada su vodili s 16:5. Do kraja prvog perioda se ništa bitnije nije promjenilo, domaći su košarkaši održavali stečenu prednost i nakon prvih deset minuta imali vodstvo 26:17.

Igra Cibone nije se puno popravila na početku drugog perioda. Falio je vanjski šut da se ozbiljnije zaprijeti, ali nije išlo. Crnogorski sastav to koristi i bježi na najvišu prednost u prvom poluvremenu, imali su domaći vodstvo 40:26. Tek tada kreću bolje Cibonine minute koja na 60-ak sekundi do kraja prvog poluvremena ponajviše zahvaljujući Lovri Mazalinu smanjuje na samo minus šest. Do kraja je SC Derby preko bivšeg igrača Cibone Matea Drežnjaka te Šibenčanina Tomislava Ivišića došao do plus devet.

Nadali smo se puno boljoj Ciboni u nastavku utakmice, ali dogodilo se upravo suprotno, domaćini su u ovom periodu potpuno razbili vukove, ubacili im čak 36 poena, primili samo 15 i došli do najviše prednosti od plus 32 na utakmici i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. U posljednju se dionicu ušlo vodstvom domaćih 84:54. 

Cibona je iskoristila opuštanje domaćina u posljednjoj dionici i u samo četiri i pol minute prepolovila prednost SC Derbya najviše zahvaljujući Ivanu Majcuniću i Ivanu Perasoviću. Uslijedila je minuta odmora domaćeg trenera koji je poludio na svoje igrače i tražio da budu agresivniji u obrani. To se i desilo te su u iduće dvije minute pobjegli na plus 22. Kada je trener Derbya andrej Zakelj u igru uveo najmlađe, Cibona je to iskoristila i do kraja smanjila na 13 poena minusa. 

Ono što sigurno zabrinjava trenera Josipa Sesara je obrana jer Cibona je u prva dva kola ABA lige primila 202 poena. I dok je protiv Partizana možda bilo i očekivano da će zabiti dosta koševa, 97 primljenih poena od SC Derbya je previše i na tom segmentu igre vukovi će morati još više raditi. 

Cibonu je predvodio Krešimir Ljubičić s 12 poena i 8 skokova, Mazalin i Majcunić su ubacili po 13 uz 5 i 4 skokova, a dvocifren je bio i Nikola Malešević s 11 poena. kod domaćina najbolji Loren Jackson s 23 poena i 10 asistencija, Fletcher Magee je zabio 21, a raspoložen je bio i Drežnjak s 18 poena, 7 skokova i 3 asistencije.