Europa i Svijet
Hrvatska
Barca izjednačila, Simon promašio šut za pobjedu. Real jedini na 2-0!

Barca izjednačila, Simon promašio šut za pobjedu. Real jedini na 2-0!

Autor: Branko Tabak

Ante Tomić uzvratio udarac Krunoslavu Simonu.

Krunoslav Simon promašio je šut za tri poena za pobjedu Efesa protiv Barcelone koja je izjednačila četvrtfinalnu seriju Eurolige na 1-1. U izjednačenoj utakmici Vasilije Micić je tri minute prije kraja zabio pod prekršajem i odveo Efes do vodstva 72-71. Na drugoj strani Ante Tomić je pogodio samo jedno bacanje za izjednačenje.

Efes nije iskoristio napad pa Adam Hanga odvodi Barcu do vodstva 72-74. Uslijedio je spomenuti promašaj Simona, pa još jedna neiskorištena prilika i zasluženo slavlje Katalonaca.

Tomić je u pobjedi Barce sudjelovao s 13 poena i 7 skokova. Simon je na drugoj strani odigrao vrlo dobru utakmicu. Postigao je 14 poena uz dva skoka te po tri asistencije i osvojene lopte.

Real Madrid je i u drugoj utakmici kao domaćin slavio protiv Panatinaikosa. Ovoga puta uvjerljivo - 78-63.

Branitelj naslova je jedina momčad koja je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena te mirno čeka nastavak serije u Ateni s dvije meč lopte u svojim rukama.

Prvo ime susreta bio je Facundo Campazzo s 13 poena, 7 skokova, devet asistencija i pet osvojenih lopti. Nick Calathes je šuterski podbacio što se osjetilo i na konačnom rezultatu. Najbolji igrač Panathinaikosa u ovoj sezoni večeras je šutirao katastrofalnih 0-11. Pogodio je tek jedno bacanje iz dva pokušaja.