Hrvatska
Barnjak tricom 'sa sirenom' uveo Škrljevo u luku spasa

Barnjak tricom 'sa sirenom' uveo Škrljevo u luku spasa

Autor: Duje Jurić Photo: Basketball.hr

Sjajno izdanje Barnjaka - 35 poena, 5 trica.

Tricom sa sirenom najboljeg pojedinca na utakmici Josipa Barnjaka, koji je zabio 35 koševa i pet trica, Adria Oil Škrljevo pobijedilo je Zabok 81:78 u utakmici 18. kola HT Premjer lige. Ovo je bila osna pobjeda Škrljeva u prvenstvu i četvrta u nizu.

Zeleni bolje otvaraju utakmicu te nakon četiri minute imaju isto toliko koševa prednosti 10:6. Minutu i pol kasnije Zabok ima prednost 14:11, da bi uskoro bilo i plus devet 26:17 za Žute. U prvih deset minuta kod domaćina Roko Galić i Ivan Batur postigli su po 8 koševa  za prednost Zaboka nakon prve četvrtine 30:23.

Domaćin još jednom odlazi na plus devet 32:23 u 12' i onda posustaje. Košarkaši Adria Oil Škrljeva na krilima kapetana Josipa Barnjaka koji u prvih dvadeset minuta postiže 13, Davida Ušića sa devet, te Karla Uljarevića sa osam uz dvije trice, ponovno dolazi u prednost u sedamnaestoj minuti, da bi se na veliki odmor otišlo prednošću gostiju 43:38.

Dobra serija Barnjaka nastavljena je i u trećoj četvrtini. Šest koševa u nizu dovodi Adria Oil Škrljevo do najveće prednosti od plus deset 52:42 u 22'. Ipak, domaćin zahvaljujući Krešimiru Radovčiću polako se primiče, pa se na mini odmor nakon trideset minuta igre odlazi u egalu 56:56.

Nakon što je Adria Oil Škrljevo u 32' otišlo na plus tri 61:53, domaćin se vratio i preokrenuo rezultat. Ključni trenutak zbio se u 34' kada Karlo Lebo pravi nesportsku osobnu pogrešku nakon čega domaćin zabija osam koševa koševa u nizu. Prvo Ćutuk zabija dva bacanja, pa Jambrović i Črnjević svaki po tricu za 69:62. Gost se pokušao vratiti, ali pri rezultatu 69:65 za domaćina Uljarević gubi loptu.  Ipak gosti se ne predaju, pa na 3:08 prije kraja 28 košem Barnjaka i četvrtom njegovom tricom ponovno vode 71:69. Vruća završnica pripala je gostima, kod kojih je kapetan Barnjak bio nezaustavljiv.