Hrvatska
The Basket 2022 / Krizman: Najveća nagrada za sav trud osmjeh je svakog pojedinog klinca koji će u nedjelju iz dvorane otići pun dojmova

The Basket 2022 / Krizman: Najveća nagrada za sav trud osmjeh je svakog pojedinog klinca koji će u nedjelju iz dvorane otići pun dojmova

Autor: KK Pula 1981 Photo: KK Pula 1981

Turnir pretkadeta u organizaciji KK Pula 1981

U subotu ujutro parket Doma sportova Mate Parlov u Puli ugostit će šest momčadi klinaca rođenih 2007. godine i mlađe, odnosno selekcija U-15. Košarkaški klub Pula 1981, pod pokroviteljstvom Grada Pule, organizira međunarodni košarkaški turnir In The Basket 2022 na kojem će pored domaćina nastupiti i pretkadeti Ilirije Ljubljana, Adria Oil Škrljeva, Stoje, Fažane i Medulina. Tijekom vikenda će se odigrati ukupno devet utakmica, u subotu su, počevši u 11:00 sati ujutro, na rasporedu susreti po skupinama, dok je nedjeljno jutro rezervirano za utakmice za plasman.

"Nakon što smo početkom travnja uspješno organizirali turnir dječaka Mali Koš 2022, koji se pokazao kao pun pogodak, odlučili smo da natjecateljsku sezonu zaključimo još jednim turnirom, ovoga puta pretkadetskim" - objašnjava Leo Krizman, sportski direktor pulskog drugoligaša. "Iznimno sam ponosan i sretan što će turnir ovaj put imati međunarodni karakter, nakon dugog, predugog perioda pandemije i ograničenja, konačno smo u prilici bar donekle se vratiti u 'normalu' koja nam je bila svakodnevna prije korone, Covid putovnica, maski i treniranja kod kuće. Veliko hvala već sada, od srca, svima koji su pomogli oko organizacije."

Ulogu domaćina će na turniru dakle imati puleni trenera Vanje Perdije, viceprvaci Istarske županije u sezoni 2021/22. "Kalčić i suigrači su ove sezone ostvarili sjajan rezultat, a u finalu je nažalost, bez traženja alibija, na kraju ipak presudilo ne igranje Sandra Štifanića i Borne Belinića, dvojice igrača iz prve petorke. Sa samo 8 igrača u rotaciji bilo je praktički nemoguće parirati raspoloženim gostima, no poraz u finalu ne umanjuje odličan posao koji su dečki odradili od prošlog ljeta na ovamo te im je ovaj turnir na neki način i nagrada za beskompromisno zalaganje i odricanja" - ne krije zadovoljstvo Krizman.

Ulaz na tribine Doma sportova Mate Parlov bit će besplatan, a za sve one koji neće biti u stanju u živo svjedočiti utakmicama i ovoga će puta biti osiguran live stream svih susreta. 

"Organizacijski ćemo turnir odraditi veoma blizu provjerenom 'receptu' Malog Koša, kako sam i u travnju najavio, i ovog nas vikenda čekaju dva dana košarke, zabave, smijeha i dobrog raspoloženja" - naglašava bivši broj 12 Pule 1981. 

"Meni je osobno najveća nagrada za sav trud i vrijeme koje uložimo u organizaciju, osmjeh svakog pojedinog klinca koji će u nedjelju iz dvorane otići pun dojmova, zadovoljstva te, najvjerojatnije, nekog novog prijateljstva, bez obzira na konačni rezultat njegove momčadi".

No, ni nakon turnira mrežice neće mirovati, naglašava Krizman.

 "In The Basket će biti svojevrsni šlag na tortu što se tiče natjecateljske sezone, ali omladinski pogon nastavlja s radom, dječaci i juniori imaju još za odigrati playoff, a sve će kategorije trenirati do kraja lipnja, isto kao i škole košarke Mali Koš. Sedmi mjesec rezerviran je za našu tradicionalnu Ljetnu školu košarke, a već u kolovozu krećemo s pripremama za novu sezonu" - zaključuje sportski direktor Bijeloplavih uz poziv gledateljima. 

"Dođite za vikend u dvoranu, garantiramo dobar provod i mnoštvo zanimljivih i uzbudljivih košarkaških poteza".