Intervjui

Pero Dujmović - organizator kampa (prvi s lijeva na desno)

Basketball camp CROATIA postao je sinonim za vrhunski košarkaški projekt

Basketball camp CROATIA postao je sinonim za vrhunski košarkaški projekt

Autor: BB.hr Photo: Basketball Camp Croatia

Razgovor s povodom: Pero Dujmović Pepi, organizator BCC-a

Gospodine Dujmović, kako uspijevate uz toliko obaveza kao košarkaški agent organizirati vrhunski projekt kao što je Basketball camp CROATIA u Termama Tuhelj i Zaboku?

Strast i predanost, bilo da se radi o vođenju košarkaške agencije ili organizaciji kampa je ono što me pokreće i motivira da stalno težim najvišim standardima i postignućima. Dugogodišnja posvećenost ovom sportu, kako kroz igračku karijeru tako i kroz poslovne angažmane, sigurno je bila ključna u postizanju uspjeha koji kamp sada uživa. Ljubav prema košarkaškoj igri izvor je energije i inspiracije, te nas potiče da se kontinuirano razvijamo i napredujemo.

 Koliko su kampovi kao ovaj isplativi i posjećeni ?

Naš kamp postao je  popularan i ugledan među mladim košarkašima širom Europe, statistika kaže da je preko 40 zemalja svijeta dalo svoje polaznike. Tako i ove godine imamo nove zemlje sudionice. Hrvatska ima bogatu košarkašku tradiciju i povijest, a kampovi poput "BASKETBALL CAMP CROATIA" pružaju izvrsnu priliku mladim igračima da poboljšaju svoje vještine, uče od stručnjaka i dožive intenzivno iskustvo treniranja i natjecanja.

Naš kamp je sve popularniji zbog stručnosti u vođenju programa, kvalificiranih trenera, ali i zbog infrastrukture koja omogućava optimalne uvjete za vrhunski trening. Osim toga, Hrvatska kao zemlja nudi prekrasnu kulisu za sportske aktivnosti, što dodatno privlači mlade igrače i njihove obitelji.

BCC ne samo da pomaže u razvoju košarkaških vještina mladih igrača, već pruža i priliku za međunarodno druženje i razmjenu iskustava, što je također važno za njihov razvoj, kako kao sportaše, tako i kao osobe.

Postavljanje visokih standarda od samog početka kampa 2018.godine bilo je izazovno, ali istovremeno i ključno za dugoročni uspjeh i izgradnju ugleda. Iako su početni gubici možda bili teški za podnijeti, imali smo na umu da ulaganje u kvalitetu i pružanje vrhunske usluge obično daje rezultate s vremenom.

Postavili smo standarde iznad prosjeka i to se pokazalo kao ispravna odluka dugoročno, jer to stvara razliku i privlači one koji cijene visoku kvalitetu. Kao što ste primijetili, košarkaška zajednica i roditelji brzo su prepoznali tu razliku i vrijednost koju pružamo, što je važan korak u izgradnji lojalne baze polaznika i podrške.

Jako puno polaznika se vraća na kamp u kontinuitetu?

Apsolutno, kontinuirana prisutnost djece na kampu svake godine te dijeljenje pozitivnih iskustava među njima ključni su elementi uspjeha košarkaškog kampa. Kada se djeca vraćaju iz godine u godinu, to ukazuje na visoku razinu zadovoljstva i koristi koje dobivaju iz tog iskustva. Kroz ponovno sudjelovanje, djeca ne samo da mogu dodatno unaprijediti svoje vještine, već i produbiti svoje prijateljstvo i međusobne veze s drugim polaznicima. To stvara snažnu zajednicu unutar kampa, gdje se mladi igrači osjećaju podržano i inspirirano da nastave razvijati svoj potencijal.

 Kolika je važnost organizatora u realizaciji BCC?

 Organizatori imaju važnu ulogu u tome da kamp bude dobro vođen, siguran i ugodan za sve sudionike. Njihova sposobnost da stvore dobru atmosferu, pruže kvalitetnu uslugu i adekvatno se brinu o potrebama djece i roditelja ključna je za održavanje reputacije kampa i privlačenje novih polaznika.

Ovdje moram naglasiti gospodina Marina Čačića kao osobu zaduženu za cjelogodišnju aktivnost i promociju kampa, gospodina Tomislav Raosa kao osobu isturenu za komunikaciju na kampu i gospodina Dragutina Črnjevića iz KK Zabok bez koga ovaj kamp ne bi ni nastao.

 Treneri su posebna kategorija, koliko je teško selekcionirati trenere?

Izuzetno je važno imati kvalitetne trenere u košarkaškom kampu jer oni imaju ključnu ulogu u razvoju vještina i motivaciji djece. Činjenica da je preko 100 trenera prošlo kroz vaš kamp tijekom šest sezona, a da svaki od njih dolazi s radošću i predanošću, svjedoči o visokoj kvaliteti i reputaciji vašeg kampa.

 Naravno, zasluga za to ide i pokojnom treneru Silviju Jenkaču koji je bio od pomoći u postavljanju kriterija za odabir trenera. Postavljanje jasnih kriterija za odabir trenera ključno je kako bi se osiguralo da svaki trener koji sudjeluje u kampu posjeduje potrebnu stručnost, iskustvo i entuzijazam za rad s djecom.

 U konačnici, angažman i predanost svih osoba koje rade na kampu presudni su za postizanje dugoročnog uspjeha i rasta interesa. Njihova uloga nije samo u pružanju košarkaškog treninga, već i u oblikovanju pozitivnog iskustva koje će djeca pamtiti i željeti ponoviti svake godine.

Ove godine donosite još jednu novost, uključivanje poliklinike PATELA u rad kampa?

Uključivanje poliklinike Patela iz Zagreba i doktora Saše Bašćevana te njegove ekipe kako bi ponudili dodatne usluge testiranjamotoričkih i atletskih potencijala polaznicima kampa je korak u unapređenju ponude i osvježavanju kampa. Testiranje motoričkih i atletskih potencijala pružit će dragocjene informacije o svakom polazniku, omogućujući personaliziraniji pristup u njihovom treningu i razvoju. Osim toga, ova dodatna usluga pokazuje posvećenost kampa kontinuiranom unaprjeđenju i pružanju najbolje moguće usluge za polaznike i njihove roditelje. Suradnja s renomiranim medicinskim ustanovama dodatno pridonosi ugledu i povjerenju u kamp, što može privući još više polaznika u budućnosti.

Pepi, nastavite s tom strašću i predanošću prema košarci, jer je evidentno da vas vodi prema izvanrednim dostignućima. Vaš primjer može služiti kao inspiracija drugima u košarkaškoj zajednici, kako igračima tako i vlasnicima klubova ili organizatorima kampova.

 Više informacija o Basketball Campu Croatia i prijavama saznajte OVDJE.