Europa i Svijet
Hrvatska
Basketball Without Borders: Petero Hrvata na NBA/FIBA kampu u Latviji

Basketball Without Borders: Petero Hrvata na NBA/FIBA kampu u Latviji

BWB kamp se održava od 9. do 12. lipnja u Rigi, glavnom gradu Latvije

64 igrača i igračice iz 26 europskih zemalja – brojke su „Basketball Without Borders“ kampa u organizaciji NBA i FIBA-e koji se od 9. do 12. lipnja održava u Rigi, glavnom gradu Latvije.

Radi se o šezdeset četvero najperspektivnijih igrača i igračica do 17 godina na europskoj razini, a među njima našlo se pet mladih nada iz Hrvatske – Roko Prkačin, Leo Menalo, Boris Tišma, Petra Jurič i Hana Mühl.

MVP kadetskog i juniorskog Prvenstva Hrvatske Roko Prkačin će se ovo ljeto okušati i u seniorskoj i u juniorskoj reprezentaciji, a na popisu kandidata za juniorsku reprezentaciju su i Leo Menalo, inače član Stellazzurra Basketball Academy te Boris Tišma iz Real Madrida. Petra Jurič i Hana Mühl obje igraju za Trešnjevku 2009, a i kandidatkinje su za Žensku juniorsku reprezentaciju.

Kamperi na raspolaganju imaju najbolje učitelje: bivše i trenutne NBA igrače, spomenimo samo Dairisa i Davisa Bertansa (New Orleans Pelicans/San Antonio Spurs), Kristapsa Porzingisa (Dallas Mavericks), Jonathana Isaaca (Orlando Magic) i WNBA igračice Anete Jekabsone i Raffaelu Masciadri. Tu su i trener Dallas Mavericksa Rick Carlisle te direktori kampa Marin Sedlacek (Philadelphia 76ers) i Patrick Hunt (predsjednik WABC, svjetske udruge trenera) te mnoga druga poznata imena.

Naše su mlade nade sudjelovale u raznim aktivnostima na parketu i izvan njega, uključujući poduke iz učinkovitosti kretanja, razvoja vještina, natjecanja u šutiranju, igre 5-na-5 i svakodnevne životne vještine s naglaskom na zdravlje, vještine rukovođenja situacijama i komunikacije.