Hrvatska
FOTO: Batur bolji od Cedevite

FOTO: Batur bolji od Cedevite

Hrvatski je prvak upisao poraz u polufinalu turnira u Sloveniji.

Iako je u drugom poluvremenu bila i na +16, Cedevita je danas na Sportanzo kupu 2017 u Rogaškoj Slatini poražena od domaćina rezultatom 77-72 i u nedjelju će u 18 sati igrati za treće mjesto protiv poražene momčadi iz utakmice Union Olimpija – Gaziantep.

Prva je četvrtina s prednošću Cedevite od pet koševa, a nakon što su domaćini u 12. minuti utakmice došli u egal Zagrepčani su se počeli dizati na krilima Andrije Stipanovića, Tonija Katića i Demetrisa Nicholsa. Vitamini su na odmor otišli s vodstvom 42-29, a valja istaknuti vrlo dobru partiju Nicholsa koji je u prvih 20 minuta upisao 17 poena.

Cedevita je na kraju treće četvrtine vodila 58-51, ali domaćini su do kraja ipak uspjeli napraviti preokret. Slovenci su dvije i pol minute prije kraja poveli pola koša, a nakon što je Nichols Cedevitu vratio u vodstvo 72-70, Žan Kosić je 46 sekundi prije završetka pogodio tricu i slobodno bacanje za plus dva. Iako je imala nekoliko prilika, Cedevita nije zabila niti jedna koš do kraja susreta te je upisala poraz u današnjem dvoboju.

Cedevita je igrala u skraćenoj rotaciji. Roko Ukić, Filip Krušlin i Ivan Ramljak su s reprezentacijom, Džanan Musa je dobio slobodno, dok se Will Cherry oporavlja od lakše ozljede. Marko Arapović je, kako je poznato, ozlijeđen već duže vrijeme te je daleko od potpunog oporavka.

U momčadi Jure Zdovca Nichols je upisao 20 koševa čemu je dodao i tri skoka dok je mladi reprezentativac Darko Bajo dodao 15 poena i pet skokova. Kod Rogaške su po 19 poena zabili Ivan Batur koji je imao i pet skokova i tri asistencije te Mitja Nikolić s četiri skoka i tri dodavanja.