Hrvatska
Batur i Vrkić za prvu pobjedu Škrljeva

Batur i Vrkić za prvu pobjedu Škrljeva

Autor: Duje Jurić

Alkar je bio žilav protivnik.

Prva pobjeda Zelenih sa Škrljeva u novoj sezoni, koji su u četvrtom pokušaju došli do bodova pobijedivši Alkar 87:74. Na kraju više od tri stotine nazočnih, među kojima je bilo i dvadesetak Maligana iz Sinja, pljeskom su nagradili obje ekipe.

Alkar bolje otvara utakmicu, pa u trećoj minuti ima prednost 5:2 nakon što su pogodili Nickolas Ralphael Neal za dva i Gabriel Marić tricu. Adria Oil Škrljevo u 4' ima prvo vodstvo 6:5, da bi minutu kasnije otišao na plus sedam12:5 nakon što su pogađali Vrkić, Batur i Šekelja. Gosti se ne predaju, pa na ulasku u posljednju minutu prve četvrtine imaju mini prednost 18:17, da bi na mini odmor otišli sa prednošću 20:18.

Nastavak je donio odličnu igru kapetana gostiju Hrvoja Vucića, pa Alkar u 13' ima plus osam 30:22. Dvije minute kasnije Adria Oil Škrljevo se vraća u igru i izjednačava na 30:30. Bilo je to četvrto izjednačenje na utakmici. Do kraja druge četvrtine razigravaju se Ivcn Batur i Domagoj Vrkić koji postižu svaki po 14 koševa za prednost Zelenih na velikom odmoru od plus šest 43:37.

Drugo poluvrijeme u znaku je dobre igre Adria Oil Škrljeva Domaćin stalno povečava prednost, da bi u 25' imao plus četrnaest 57:43. Na isteku treće četvrtine razigarao se i Luka Padurić koji sa dvije trice u nizu i dva koša dolazi na 12 postignutih koševa, a Škrljevo četvrtinu zaključuje sa prednošću od 15 koševa i rezultatom 69:54.

Posljednjih deset minuta u znaku je dvojca Batur – Vrkić koji su nemilice trpali koš Sinjana. Domaćin je u 38' imao i plus sedamnaest 85:68, da bi na kraju na semaforu zasvijetlilo Adria Oil Škrljevo – Alkar 87:74. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bili su Batur sa 26 i Vrkić sa 21 postignutim košem, dok je kod Alkara Neal  postigao 21.

Rezultati by SofaScore