Hrvatska
Baturova večer i Tomasov debi pod vodstvom brata Ivana

Baturova večer i Tomasov debi pod vodstvom brata Ivana

Autor: Ferata.hr

Kup Krešimira Ćosića: Zabok se lako obračunao s Alkarom.

U prvom službenom nastupu ove godine Alkar je doživio uvjerljiv poraz na gostovanju u Zaboku, što ga je ostavilo bez završnog tunira Kupa Krešimira Ćosića, piše portal Ferata.hr. 

Kup susret uvjerljivo je otišao na stranu Zaboka, iako je Alkar relativno dobro otvorio i prednost držao sve do sedme minute kada je semafor pokazao prednost sinjske momčadi od 12:10.

No, nakon toga Zabok je bitno podignuo ritam, zaigrao čvršće u obrani i do prvog mini predaha ostvario prednost od 22:14. Već nakon nekoliko novih minuta domaćin je otišao na 15 razlike, kasnije je ta prednost narasla i na 21, a samim time je bilo izvjesno tko će na kraju slaviti.

Nastavak nije donio nikakve promjene, Zabok nije dozvoljavao bilo kakvu pomisao o rezultatski nešto zanimljivijoj završnici i na kraju je slavio s viškom od 24 koša.

Iste momčadi susrest će se na istom mjestu i sedam dana kasnije, ali ovog puta u borbi za puno važnije prvenstvene bodove.

Zabok – Alkar 94:72 (22:14, 22:12, 24:24, 26:22)

Zabok – Gradska dvorana
Suci: Tomislav Vovk, Krunoslav Peić, Josip Mikulić

Zabok: Martinko, Lisica (4), Radovčić (9), Tomas (6), Galić (12), Črnjević (12), Ćutuk (10), Anzulović, Tuđen, Proleta (9), Jambrović (12), Batur (20 +7 asistencija + 5 skokova).

Alkar: Brown (15), Jurela, Modrić, Šimunović-Erpušina (2), Markulin (5), Marić, Šipić (6), Svalina (14), Kanaet (8), Vučić (22).

Protivnik Zaboku u četvrtfinalu Kupa bit će bolji iz susreta Vrijednosnice Osijek-Cedevita.