Europa i Svijet
Hrvatska
Bavčević nakon 12 godina donio naslov prvaka BBC Montheyu

Bavčević nakon 12 godina donio naslov prvaka BBC Montheyu

Autor: Branko Tabak

Hrvatski stručnjak Nikša Bavčević odveo je BBC Monthey do naslova prvaka Švicarske.

U povijesti kluba dugoj 50 godina ovo je treći naslov. Posljednji je osvojen prije 12 godina. Bavčeviću je ovo treći trofej s Montheyom. Tu su i dva kupa osvojena prošle i ove godine. 

BBC Monthey je u šestoj utakmici finalne serije na gostovanju nadigrao Lions de Geneve 69-77. Od početka utakmice Bavčevićeva momčad je stekla prednost koju je uspješno održavala do kraja susreta. Amerikanci Markel Humphrey (19 poena, 5 skokova, 3 asistencije) i Brandon Young (16 poena, 6 skokova, 4 asistencije) vukli su svoju momčad od početka do kraja. Pratio ih je Francuz Rodrigue Maza s 10 poena i 6 skokova. Young je ujedno proglašen MVP igračem finalne serije. Kod domaćina jedini igrač s dvoznamenkastim učinkom bio je Litvanac Dominykas Milka s 12 poena.


Gosti su odigrali bolju obranu koja je dovela do brze tranzicije i laganih poena. Na drugoj strani svega 13 posto šuta za 3 poena domaćina otvorilo je put prema pobjedi Bavčevićevoj momčadi koja je to znala iskoristiti. 

Naslov prvaka uz Bavčevića slavi i Pankracije Barać koji je u klub stigao početkom ožujka te malo igrao u finalnoj seriji. U završnoj utakmici nije ni bio u sastavu.