Europa i Svijet
Hrvatska
Bavčević poražen u neizvjesnoj završnici

Bavčević poražen u neizvjesnoj završnici

Autor: Paulo Sarić

Sredinom zadnje četvrtine Bavčevićeva momčad je imala +13.

BBC Monthey Nikše Bavčevića bez pomoći bivšeg igrača Cibone i Zadra, Pankracija Baraća, prokockao je veliku prednost u posljednjoj četvrtini i izgubio na domaćem terenu od Geneva Lionsa rezultatom 82-83. Bavčević je iskusnog Baraća kao prekobrojnog stranca ostavio na tribini vjerujući sastavu koji je pobijedio u prvoj utakmici.

Nakon izjednačene prve četvrtine gosti se sredinom druge dionice počinju odvajati na krilima izvrsnog Marka Mlađana koji ih svojim 20. košem krajem prvog poluvremena odvodi na dvoznamenkastu prednost. Isti igrač otvara nastavak i postavlja najveću prednost ijedne momčadi u dotadašnjem tijeku susreta, te odvodi Lavove na plus 12. No, tada počinje povratak Montheya.

Lionsi zabijaju tek dva koša iz igre do kraja dionice te momčad hrvatskog stručnjaka to razdoblje igre dobiva sa 19 razlike i prelazi u vodstvo. Nakon plus 13 sredinom zadnje četvrtine činilo se da će Bavčevićeva momčad dvokorakom otvoriti finalnu seriju, no trener gostiju tada postavlja zonu koja je odlučila pobjednika utakmice. U posljednjih pet minuta domaćin nije zabio niti jedan koš iz igre, a većina šuteva koje su uputili su bili isforsirani od strane američkih vanjskih igrača koji su izgledali kao da prvi puta igraju protiv takve obrane. Na koncu se ušlo u seriju slobodnih bacanja sa kojih su precizniji bili gosti. Prvo je Mlađan izjednačio, a potom i doveo svoju momčad u vodstvo, da bi posljednji koš na utakmici zabio Roberto Kovač 37 sekundi prije kraja.

Do kraja susreta Amerikanci u redovima domaćina još su se jednom spetljali i zasigurno natjerali svog trenera na promišljanje je li izostavljanje Pankracija Baraća u korist jednog od njih bio pametan potez.

Lavove je do pobjede nosio nezaustavljivi Marko Mlađan sa 28 koševa i ukupnim šutom 11/15, dok su statistički najefikasniji u redovima domaćina bili Humphrey i Young sa 18 poena. Potonji je dodao i 11 asistencija. Pankracije Barać je kao prekobrojni stranac kod domaćina ostao na tribini, dok je kod gostiju Roberto Kovač zabio devet poena. Juraj Kozić nije ulazio u igru.

Treći susret finalne serije prvenstva Švicarske igra se u subotu u Ženevi sa počekom u 17.30h.

STATISTIKA - http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1249&gameID=125761&lng=en