Europa i Svijet
FOTO: Bayern na krilima Vladimira Lučića do trećeg mjesta

FOTO: Bayern na krilima Vladimira Lučića do trećeg mjesta

Autor: Teo Cilar

Treće mjesto na Zadar Basketball Tournamentu 2017 osvojio je Bayern Munchen koji je bio uvjerljiv protiv prvaka svoje zemlje, Brose Bamberga.

Odličnu utakmicu odigrao je Bayern Munchen protiv velikih rivala i prvaka Njemačke Brose Bamberga. Posebno su dobri bili obrambeno u prvoj dionici, a nakon prvih pet minuta imali su 9:2. Na krilima Nihada Đedovića koji je u prvih deset minuta ubacio šest poena Bayern ima dvoznamenkastu prednost poslije prve dionice od 21:11.

Bamberg niti u drugoj četvrtini nije uhvatio ritam,iako su podigli postotak šuta, kod Bayerna se ukazao Vladimir Lučić. Reprezentativac Srbije nije mogao promašiti u ovom dijelu utakmice. Postigao je 13 poena i odveo Bayern do 42:27 na poluvremenu.

Pokušavao je Andrea Trinchieri čestim izmjenama pronaći raspoloženu petorku, ali razliku nisu uspjeli spustiti ispod dvocifrene brojke. Dodajmo kako je zaigrao i zlatni s Eurobasketa 2017, Aleksej Nikolić. Vidjeli smo ga borbenog i agresivnog kao i u dresu Slovenije, ali nije puno pomogao jer su Milan Mačvan i Devin Booker ubacili svaki po šest poena za Bayernovih plus 17 nakon trideset odigranih minuta. 

Tračak nade za Bamberg pojavio se na nekih pet minuta do kraja kada su uspjeli spustiti razliku na minus deset, ali ubrzo je Bayern odgovorio serijom 6:0 i pobjegao na 66:50. Do kraja se ništa nije mijenjalo, a Bayern je slavio s uvjerljivih 71-58

Najbolji u redovima Bayerna bio je Lučić s 17 poena, tri skoka i dvije osvojene lopte. Booker je ubacio 14 uz šest skokova i tri asistencije no imao je i šest izgubljenih lopti. Kod neprepoznatljivo lošeg Bamberga danas jedini s dvocifrenim brojem poena bio je Maodo Lo. On je ubacio 12 uz tri skoka i dvije asistencije. 

Medalje za treće mjesto igračima i stožeru Bayern Munchena dijelio je Emilio Kovačić, nekada odlični centar Zadra, danas skaut NBA momčadi Phoenix Suns.