Europa i Svijet
Bayern na ZDBT dolazi bez jednog od najboljih igrača: Milan Mačvan obnovio tešku ozljedu

Bayern na ZDBT dolazi bez jednog od najboljih igrača: Milan Mačvan obnovio tešku ozljedu

Autor: Saša Ćirić

Reprezentativca Srbije prati veliki peh u ovoj godini.

Milan Mačvan neće po dobrom pamtiti 2018. godinu. Nakon što je u siječnju teško ozlijedio križne ligamente koljena, krilni igrač Bayerna i reprezentacije Srbije se mjesecima oporavljao. S ozbiljnijim treninzima je počeo relativno nedavno, a pripremne utakmice trebale su mu poslužiti kao test prije potpunog povratka na parket. Na njegovu nesreću, jedna od tih pripremnih utakmica bi mu mogla prerano završiti karijeru. Naime, Mačvan je u polufinalnom susretu Expert Jakob Cupa protiv ruskog Lokomotiva iz Kubana obnovio ozljedu koljena i na taj način doveo karijeru pod znak pitanja. 

U prvim izjavama za klupsku stranicu rekao je kako se ponovilo sve kao i zadnji put, prilikom šuta iz kuta je nesretno pao nakon kontakta. Usto je dodao: 

- "Sretan sam što je obitelj uz mene, jer mi je sada podrška najpotrebnija. Bit će se teško vratiti, ali ne i nemoguće. Borac sam i dat ću sve od sebe da se (što prije) vratim na teren."

Mačvan je trebao biti jedna od glavnih zvijezda petog izdanja Zadar Basketball Tournamenta, ali Bayern će morati pronaći načina kako da nadomjesti njegov učinak. Nadamo se da će oporavak proći uspješno, ma koliko vremena bilo potrebno. Sretno, Milane!