Europa i Svijet
Bayern prekinuo dominaciju Brosea u domaćem prvenstvu, četvrti naslov prvaka za Bavarce!

Bayern prekinuo dominaciju Brosea u domaćem prvenstvu, četvrti naslov prvaka za Bavarce!

Autor: Saša Ćirić

Domaći su ekspresno riješili pitanje pobjednika.

Bayern München je novi njemački prvak! U odlučujućoj petoj finalnoj utakmici deklasirali su berlinsku Albu s visokih 106-85.

Da će utakmica biti jednosmjerna ulica, moglo se naslutiti vrlo rano. Već nakon prve četvrtine, Bayernovci su imali +13 (32-19). Do poluvremena je prednost iznosila +19 (58-39), a u nastavku su Bavarci samo održavali visoko vodstvo. 

U redovima domaćih najefikasniji je bio Nihad Đedović s 19 poena za 17 minuta igre, a pratilo ga je još pet dvoznamenkastih, na čelu s Jaredom Cunninghamom (16 poena). Valja istaknuti da su Bayernovi igrači imali čak 29 asistencija na 37 ubačaja iz igre, što svjedoči kvalitetnom protoku lopte i šuterskom raspoloženju. Kod Albe je najefikasniji bio Spencer Butterfield, koji je ubacio 7 trica za ukupno 29 poena.

Nakon što su osvajali uzastopna prvenstva 1954. i 1955., Bavarci su u sezoni 2013/14 prekinuli dugotrajni post, da bi s ovim naslovom došli do brojke četiri. Ovaj tjedan je bio iznimno plodonosan za sudionike ovogodišnjeg izdanja ZDBT-a. Nakon Maccabija, Fenerbahcea i Milana, naslovom prvaka se okitio i Bayern, pa ćemo tako ovog rujna imati priliku gledati možda i najimpresivniju postavu u povijesti turnira!