Europa i Svijet
Bečka škola Aramisa Naglića donijela Vienni prvi kup u povijesti

Bečka škola Aramisa Naglića donijela Vienni prvi kup u povijesti

Uspjeh male hrvatske kolonije.

Nekadašnji košarkaš Splita i Zadra te trener momčadi iz Višnjika Aramis Naglić i njegov asistent, bivši pomoćni trener kluba s Gripa Hrvoje Radanović osvojili su austrijski kup s momčadi GGMT Vienna, javlja Slobodna Dalmacija.

U finalu su Bečani koje vodi Naglić uvjerljivo svladali branitelja naslova Oberwart 92:70. Najbolji igrač pobjedničke momčadi bio je nekoć velika nada regionalne košarke Adin Vrabac (23 poena), a istaknutu ulogu je imao i naš iskusni internacionalac Ivan Siriščević (11 poena). Za Naglića ovo je treći trofej u trenerskoj karijeri, a njegovom pomoćniku također Riječaninu Radanoviću je prvi. Naglić je s Interom iz Bratislave 2013. i 2019. godine bio prvak Slovačke (njegova momčad bila je vodeća i u trenutku zbog Covida-19 prekinutog prvenstva 2020.), a dok je vodio Zadar HKS-a ga je proglasio najboljim trenerom Premijer lige u sezoni 2017/18.

Za Viennu je ovo prvi osvojeni kup u povijesti, nakon što je dvaput klub poražen u finalima tog natjecanja 2013. i 2016. godine. Ovo je drugi veliki trofej u povijesti kluba nakon osvojenog domaćeg prvenstva 2013. godine.