Hrvatska
Belišće na korak do titule prvaka i kvalifikacija za Prvu ligu

Belišće na korak do titule prvaka i kvalifikacija za Prvu ligu

Autor: Nenad Ćorić

Belišće je uzvratilo Županji za prošlotjedni poraz, a Borovo je neokrznuto prošlo Oriovac. Tri kola prije kraja tri momčadi ima isti omjer pobjeda i poraza, a u najboljoj situaciji su košarkaši iz grada papira kojima za prvo mjesto trebaju pobjede u Oriovcu te kod kuće protiv mlade momčadi KA Osijek

Županja je bila bolja u prvom poluvremenu, no u sljedećih deset minuta su od +6 došli do -7. Na kraju je domaćin slavio s priželjkivanom razlikom i u završnici prvenstva su veliki favoriti za osvajanje titule prvaka Druge lige istok. Podsjetimo, da je bilo manje od tri ubačaja u takvoj bi poziciji bili Borovčani. Da su izgubili, Županjci bi imali meč loptu. Ovako Borovčani čekaju kiks Belišća, a Županjci mogu doći do prvog mjesta tek ako obje ekipe izgube po jedan susret.

Marko Mikulić sa 17 poena je bio najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu, a dobru podršku je imao u Luki Šariću (15) i  Zvonimiru Blaževiću (11). Županju su predvodili Bruno Bilić (16) i Ivan Stjepanović (15).

Mihael Bekavac (29) i Mario Rajšić (25) su zaslužni što je Borovo uspješno prošlo na gostovanju kod Rekord Tima u čijem sastavu je bio posebno precizan Krešimir Bradić (38). Sedamnaest ubačaja viška je bilo dosta da gosti privedu utakmicu kraju bez rezultatske neizvjesnosti.

Mlada momčad KA Osijek je protiv Vinkovaca upisala prvu pobjedu u prvenstvu. Osječane su predvodili mladi Dominik Greganović (35) i Franco Filipović (17), dok su kod Vinkovčana najuspješniji bili iskusni Stjepan Pezer (22) i Tomislav Popović (17). 

U utakmici van konkurencije Požega (Davor Galić 24, Sven Abramović 18) je očekivano pobijedila drugu ekipu Vrijednosnica (Patrik Maskaljević 18, Andrej Bačić 17).

Rezultati, strijelci i tablice KSOBŽ