Hrvatska
Belišće na plus 41, Županja zabila tek 37

Belišće na plus 41, Županja zabila tek 37

Autor: KK Belišće Photo: KK Belišće

Kup Krešimira Ćosića - regija Istok.

Seniori Belišća su uspješno odradili prvu službenu utakmicu u sezoni, u sklopu Kupa Krešimir Ćosić.

U obranu naslova pobjednika Kupa Krešimir Ćosić za regiju Istok, košarkaši Belišća su krenuli uvjerljivom pobjedom protiv Županje, koja je jučer bila apsolutno nedorasli protivnik.

Županjci su drastično promijenili roster ekipe od prošle sezone, puno je tu mladića koji nisu još zaigrali na ovom nivou i jučer je to više ličilo na igru mačke i miša, nego na ozbiljnu utakmicu. U takvom odnosu snaga gosti nisu mogli parirati domaćinima, a koliko su bili nemoćni svjedoči i podatak da su prve poene ubacili tek nakon četiri i pol minute igre pa je pitanje pobjednika bilo jasno već nakon polovice prve četvrtine.

Prepoznao je to i trener Belišča Mario Koprivnjak, koji je već u prvoj četvrtini počeo s izmjenama i dao priliku i mlađim igračima, koji su to vratili dobrom igrom na terenu. Svi su igrači pokazali zavidnu dozu rastrčanosti, preciznosti i želju za nadmetanjem. Vrijedno spomena kod gostiju je trica s druge polovice terena Bruna Bilića s istekom vremena prve četvrtine.

Svoje su prve službene minute, a na kraju i poene, jučer upisali mladi igrači Belišća 15-godišnji Luka Šimić, 16-godišnji Jan Lukačević te povratnik u redove, Fran Maravić i taj podatak prilično veseli.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, 1.KRUG:

BELIŠĆE-ŽUPANJA 78:37 (24:7, 18:9, 17:7, 19:14)

(Blažević 13, Weber 13, Šarić 11 / Mitrović 8, Bušić 8)

BELIŠĆE: Preglej 2, Šarić 11, Boras 7, Blažević 13, Cerjak 8, Funtak 5, Maravić 8, Weber 13, Kaptalan 2, Šimić 6, Lukačević 3, Đolić

ŽUPANJA: Bilić 3, Mitrović 8, Ivanović, Soljačić 3, Katić 3, Fituzović, Gvozdić, Bošnjak, Nikolić 5, Bušić 8, Vuković, Benković 7.