Hrvatska
Belišće prvak istoka

Belišće prvak istoka

Autor: Nenad Ćorić

Belišće, Borovo i Županja su upisali očekivane pobjede u posljednjem kolu Druge lige istok i na kraju su te tri momčadi završili bodovno izjednačene u poretku. Belišće je tako, zbog najbolje međusobne koš razlike, prvak Druge lige istok i sudionik završnog turnira za popunu Prve lige

Dok su Belišćani očekivano bili uvjerljivi protiv KA Osijek, Županjci (Ivan Stjepanović 18, Josip Mitrović 15, Bruno Bilić 15) su tek u posljednjoj četvrtini slomili otpor Požege (Davor Galić 20), a Borovčani (Mihael Bekavac 25, Mario Rajšić 24) u trećoj Vinkovaca. U utakmici van konkurencije Vrijednosnice (Patrik Maskaljević 32) su slavile protiv Rekord Tima (Marko Galić 38). 

Završni turnir je na rasporedu od 1. do 5. svibnja, a prema nekim najavama najbolji drugoligaš istoka konkurirat će za organizaciju kvalifikacija na kojima će dvije ekipe izboriti igranje u Prvoj ligi. 

Krešimir Bradić iz Rekord Tima (291) je najbolji strijelac lige, a slijede ga Patrik Maskaljević (Vrijednosnice), Marko Mikulić (Belišće), Mario Rajšić (Borovo) I Marko Galić (Rekord). 

Za kraj napišimo da je prvenstvo bilo, kao nikada do sada, neizvjesno do posljednjeg kola, ali s druge strane dojam je da kvaliteta iz godinu u godinu pada i mnogi klubovi jedva čekaju završetak. Iako nakon posljednje utakmice slijedi sedam mjeseci pauze. Spomenimo da je ove godine u konkurenciji bilo samo sedam klubova, a kad uzmemo u obzir mali broj selekcija koji uopće u ovoj košarkaškoj regiji igra lige mlađih kategorija (7 juniorskih, 6 kadetskih i samo 8 pretkadetskih), teško je očekivati neki košarkaški pomak nabolje na istoku.

Rezultati, strijelci i tablice KSOBŽ