Hrvatska
Belišće stiglo na koračić do titule prvaka istoka

Belišće stiglo na koračić do titule prvaka istoka

Autor: Nenad Ćorić

Odigrano je nepotpuno pretposljednje kolo Druge lige istok u kojemu su favoriti upisali očekivane pobjede. Za titulu prvaka Belišće treba pobjedu u subotu protiv posljednjeplasiranog, mlade ekipe KA Osijek.

U Oriovcu su Belišćani već nakon prve četvrtine trasirali pobjedu, a do poluvremena su imali prednost od 24 ubačaja. Marko Mikulić je ubacio 29, Marko Soldo 17, a Zvonimir Blažević 16 za goste, Rekord je predvodio prvi strijelac lige Krešimir Bradić s 30 koševa.

Prošlogodišnji prvoligaš Borovo je u Požegi u trećoj četvrtini došao do presudne prednosti. Mihael Bekavac (24) i Arijan Jovanović (19) su bili najučinkovitiji kod Borova, Požegu je predvodio Sven Abramović s 24 poena.

Sinoć u Vinkovcima juniori Vrijednosnica su do sredine  druge četvrtine dominirali i imali 16 koševa viška. Ipak, do kraja je domaćin upisao očekivano visoku pobjedu koju mogu zahvaliti odličnoj igri mladog Patrika Cindrića (2001) koji je uz nekoliko blokada, veliki broj skokova upisao i 37 koševa.

Zaostala utakmica između KA Osijek i Županje na rasporedu je sljedeći vikend kada se igra i posljednje kolo u kojemu Županja dočekuje Požegu, Borovo Vinkovce, Belišće Osijek, a Vrijednosnice Rekord.

Rezultati, strijelci i tablice KSOBŽ